Оле Гунар Солскяер похвали вратаря Дийн Хендерсън и остана доволен от победата на Манчестър Юнайтед над Лутън с 3:0 снощи за Купата на Лигата. 

Червените дяволи, които бяха с доста промени в състава, не бяха отново убедителни и си гарантираха успеха в последните минути с 2 гола на влезлите от пейката Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд. Преди това Хендерсън направи отлично двойно спасяване, за да запази преднината от едно попадение. 

„Работата на вратаря е да бъде концентриран и да направи необходимите спасявания, когато трябва. Давид де Хеа го прави в продължение на години, а Дийн го стори този път“ заяви Солскяер, който записа 50 победи начело на отбора в 92 мача във всички турнири. По-бързо от него до тази граница в клубната история са стигали само Ернест Мангтал (78 мача) и Жозе Моуриньо (81). 

„За нас най-важно бе да продължим напред. Като цяло играхме добре, макар и да си гарантирахме успеха едва в края. Трябва да приемаме нещата просто мач за мач, но планът бе хората от пейката да играят точно толкова, тъй като ни предстоят сериозни тренировки“ добави той, като не даде яснота относно бъдещето на Джеси Лингард, който игра добре, но е спряган за напускане. 

„Мисля, че той се справи добре и бе близо до гол. Действаше активно и остава част от тези, с които работим в момента. Ще видим обаче какво ще стане в бъдеще и ако има нещо ново ще ви информираме“ каза още Солскяер.