С невероятен късмет Манчестър Юнайтед записа първата си победа за сезона във Висшата лига, след като спечели с 3:2 гостуването си на Брайтън. 

Чайките бяха по-добрият тим през повечето време, като удариха 5 греди. Те бяха на път да загубят, но стигнаха до равенство в добавеното време преди дузпа в последната секунда да донесе успеха на Червените дяволи. 

Двубоят предложи страхотна драма и емоции до последните секунди и можеше да завърши по всякакъв начин, като останаха съмнения и за ситуацията в самия край, която реши всичко. 

Аарън Уан-Бисака се завърна в състава на гостите, след като остана на пейката в първия мач. Виктор Линдельоф пък запази мястото си, въпреки глупостите от сблъсъка с Кристал Палас. 

Домакините започнаха уверено и със самочувствие и в 9-ата минута Леандро Тросар удари греда след хубава комбинация със Соли Марч и добър изстрел, но късметът покри Давид де Хеа. 

Червените дяволи отново имаха трудности при задържането на топката и Бруно Фернандеш не блестеше така, както през миналия сезон. Все пак в 17-ата минута Мейсън Грийнууд стреля неточно при една грешка в отбраната на Брайтън. 

Марсиал не успя да засече подаване на Фернандеш, преди в 21-ата минута Тросар отново да стреля в гредата. В 30-ата минута топката се отби и от напречната греда, като този път след удар на Адам Уебстър имаше и намеса на Де Хеа. 

Както често се случва тези пропуски бяха на път да бъдат наказани почти веднага, но гол на Грийнууд бе отменен поради засада. Така се стигна до 38-ата минута, когато Брайтън получи дузпа. Фернандеш препъна Лампти и реферът посочи бялата точка, макар и след известно колебание. ВАР също потвърди решението. 

Нийл Мопе изпълни в стил „Паненка“, за да даде заслужена преднина на своя тим. Юнайтед пък получи гол при гостуване след 7 часа и 43 минути. Предишният, който вкара за домакините бе Стивън Бергвайн на 19 юни. 

В 43-ата минута обаче, Юнайтед изравни пак с късмет. Фернандеш изпълни свободен удар, Матич остави топката в игра, като я отклони във вратарското поле, където тя бе отклонена и влезе във вратата. Оказа се, че Люис Дънк е с последното докосване след натиск от Хари Магуайър, така че това бе автогол. 

Веднага след паузата Брайтън получи нова дузпа. Конъли падна, след като изпревари Погба. Последва обаче намеса от ВАР, а след това и реферът отново погледна ситуацията, при която играчът на домакините търси контакта, така че отмени дузпата. 

Веднага след това Маркъс Рашфорд отбеляза, но голът отново бе отменен поради засада, преди в 55-ата минута нападателят все пак да изведе отбора си напред. Той се справи на два пъти с Бен Уайт и реализира с отличен изстрел. 

В 60-ата минута много хора започнаха да мисля, че Брайтън няма да вземе нищо от мача. Лампти и Мопе комбинираха, след което Соли Марч се оказа на добра позиция, стреля към далечния ъгъл, но топката пак се отби от гредата, след което мина успоредно на голлинията. 

Чайките продължиха да играят силно и да търсят изравняването, но съдбата явно не бе на тяхна страна. В 76-ата минута Тросар тресна напречната греда за 5-и път! Изумително! 

В 92-ата минута Де Хеа също излезе на сцената. След корнер топката бе избита в краката на Тросар, който бе на чиста позиция, но не успя да отправи добър удар и насочи топката в тялото на испанския вратар

В 95-ата минута обаче, късметът покри Брайтън. Марч вкара с удар отблизо за 2:2. Но това не бе всичко. В 96-ата минута удар на Магуайър с глава бе избит от голлинията, преди в 97-ата минута Нийл Мопе необяснимо да играе с ръка в наказателното поле след удар на Магуайър. Фернандеш ба категоричен, за да сложи край на този невероятен мач! 

Изглеждаше обаче, че съдията всъщност свири край преди да се стигне до дузпата. ВАР обаче отбеляза, че играта с ръка е във времето и победата обаче остана за Юнайтед, въпреки бурните протести на играчите на Брайтън. 

Брайтън – Манчестър Юнайтед    2:3

1:0 Мопе 40 дузпа
1:1 Дънк 43 автогол
1:2 Рашфорд 55
2:2 Марч 95
2:3 Фернандеш 100 дузпа

Брайтън: Райън, Уайт, Дънк, Уебстър, Лампти, Лалана (75 Грос), Алсате, Марч, Тросар, Конъли (75 Джаханбакш), Мопе
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Погба (65 Фред), Матич, Грийнууд (83 Баи), Фернандеш, Рашфорд, Марсиал (90 Ван де Бек)