Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е сигурен, че мениджърите имат нужда от повече яснота около новото правило за отсъждане на дузпа за игра с ръка в наказателното поле в английската Висша лига.

Тотнъм изпусна победата в мача си у дома срещу Нюкасъл в неделя, когато Ерик Дайър от лондончани игра с ръка в наказателното поле, въпреки че не се движеше в посока към топката. Крайният резултат от двубоя в Лондон беше 1:1, след като Нюкасъл изравни от дузпа при тази ситуация в добавеното време.

"Смятам, че футболът се промени доста. Няма публика на стадионите, това е съвсем различен спорт. С новото правило за игра с ръка никога не се знае какво би се случило. Може да се говори много, дори цял ден по този въпрос".

"Видяхме доста ситуации през новия сезон и поради тази причина трябва да получим доста повече яснота около новото правило. Това е комбинация от няколко неща, които по принцип не са нормални. Има огромни промени в някои доста важни правила на играта", категоричен е мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Норвежкият специалист даде за пример и дузпата, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Виктор Линдельоф от "червените дяволи" в срещата с Кристъл Палас, когато "орлите" спечелиха с 3:1 на стадион "Олд Трафорд".