Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани разкри, че малко преди да подпише договор с "червените дяволи", е мислил за прекратяване на футболната си кариера.

"Здравето на семейството ми е на първо място. Разбира се, мислех да се откажа от футбола. Наистина имах такава възможност - възможността да спра да играя и да остана на село, да се посветя на живота в селото.

Преживяхме коронавируса със семейството ми и приятелката ми. Истината е, че се страхувахме от подновяването му. За щастие всички се възстановихме успешно и сега всичко е наред. Нормално е безпокойството да започне да обхваща мислите ви.

Клубовете започнаха да правят предложения и аз разбрах, че искам да намеря отбор. Вярвам, че всички събития в живота се случват точно когато е трябвало да се случат. И понякога, колкото и силно да искате нещо, това не се случва.

Имаше много несигурност и безпокойство, дните минаваха и всички около мен искаха да знаят къде ще играя. Сега съм в Манчестър Юнайтед и всички са доволни от решението", каза Кавани.

Нападателят ще носи фланелката с номер 7 на гърба. Юнайтед си осигури уругвайския ветеран в последните часове на трансферния прозорец, взимайки го като свободен агент. За последно голмайсторът игра в Пари Сен Жермен, за който вкара 138 гола в 200 мача.