Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани няма да направи дебюта си за отбора срещу Нюкасъл в събота, потвърдиха от клуба. 

Заради правилата свързани с мерките срещу пандемията от Ковид 19, уругваецът трябва да е под карантина в продължение на 14 дни, тъй като идва от Франция. 

От Юнайтед търсеха вариант, който да позволи на играча да бъде в изолация по-малко и да е на линия за Свраките, но не успяха да намерят такъв и нападателят ще продължи да се готви самостоятелно в дома си. 

„Кавани е принуден да се самоизолира предвид правилата свързани с Ковид 19 и идването си от Франция. Затова той няма да може да дебютира на „Сейнт Джеймсис Парк“. Нападателят обаче ще може да срещне бившия си тим Пари Сен Жермен, ако е в достатъчно добро състояние“ се казва в официалното съобщение на Юнайтед. 

При това положение Оле Гунар Солскяер ще трябва да решава на кого да заложи в нападение срещу Нюкасъл, след като Антони Марсиал започва да изтърпява наказанието си от 3 мача, което получи след червения картон срещу Тотнъм и няма да е на разположение.