Манчестър Юнайтед срази Нюкасъл с 4:1 като гост и постигна втората си победа от началото на сезона във Висшата лига. Три гола в последните минути донесоха успеха на състава от „Олд Трафорд“, който обаче имаше сериозно предимстно и заслужено победи. 

Червените дяволи трябваше да наваксват изоставане, след като още в началото си вкараха автогол, но изравниха сравнително бързо, а след това доминацията им бе сериозна. 

Те обаче направиха серия пропуски, сред които пропуснаха и дузпа, но все пак Бруно Фернандеш се реваншира за пропуска си от бялата точка и вкара важния втори гол, а след това последва и нови 2 попадения, като последните 3 гола паднаха след 85-ата минута. 

Така Оле Гунар Солскяер отдъхна след 1:6 от Тотнъм, а и отборът му игра добре, като вече има 6 точки. Нюкасъл остава със 7. 

В състава на гостите Пол Погба и Дони ван де Бек останаха на пейката, като особено липсата на французина бе изненадващо. Неманя Матич и Ерик Баи също не стартираха, а Мейсън Грийнууд не бе в групата. Маркъс Рашфорд водеше атаката, а Скот Мактомини, Фред, Хуан Мата и Даниел Джеймс също започнаха. За домакините Джамал Ласелс се завърна в защита на мястото на Фабиан Шер. 

А началото бе наистина неочаквано, защото Свраките вкараха още във 2-ата минута и това бе истински кошмар за Червените дяволи. Юнайтед изпълни корнер, но последва контраатака, Шелви подаде на Крафт, който центрира, а Люк Шоу отклони неволно към собствената си врата и заблуди Де Хеа, за да си вкара автогол. 

Така хората на Оле Гунар Солскяер щяха да останат без суха мрежа и след този мач. Те обаче реагираха и в 10-ата минута Уан-Бисака бе близо да намери Рашфорд, но Фернандес се намеси. Малко след това защитникът блокира нов опит на нападателя, преди Бруно Фернандеш все пак да отбележи в 19-ата минута със страхотен удар след взаимодействие с Мата. Ситуацията обаче бе преразгледана и за ужас на гостите попадението бе отменено поради засада на испанеца, която бе сериозна. 

Това обаче не попречи на гостите да стигнат до редовен гол в 23-ата минута. Мата изпълни корнер, а Хари Магуайър отскочи отлично, за да засече и да прати топката в мрежата с глава. Така испанският халф е замесен в 9 гола в кариерата си срещу Нюкасъл, а освен това играеше много силно. 

В 30-ата минута Сен-Максимен стреля остро в близкия ъгъл, но Де Хеа се справи, въпреки че се блъсна и в гредата. Последваха по-спокойни минути, преди в края на полувремето Рашфорд да стреля опасно, а след това и Джеймс отпави точен удар, но Дарлоу се справи и с двата шута. 

След почивката мачът остана интересен, като в 51-ата минута Де Хеа направи невероятно спасяване срещу Калъм Уилсън, а малко след това Фред стреля неточно, след като бе изведен в отлична позиция. 

В 57-ата минута обаче, Юнайтед получи дузпа. Люис посегна към топката, подадена към Рашфорд и сякаш го закачи. ВАР препоръча на рефера Крейг Поусън да прегледа отново ситуацията и той посочи бялата точка, въпреки протестите на домакините. Бруно Фернандеш този път изпълни със сила, вместо да подскочи преди удара и вратарят Дарлоу отрази изстрела по страхотен начина, спирайки серията на португалеца от 10 поредни вкарани дузпи за Юнайтед! 

При последвалия корнер Магуайър отново отклони с глава и бе на път да вкара, но този път Шелви бе на голлинията, за да избие. Последва нов опасен удар на Фернандеш, с който Дарлоу също се справи. 

Червените дяволи доминираха и нов гол за тях изглеждаше много близо. В 66-ата минута Мата изведе Рашфорд на отлична позиция, но Дарлоу отново разчете положението, излезе и се справи с удара. Освен това така или иначе имаше засада. Нюкасъл отговори с мощен шут на Шелви, който Де Хеа изби. 

Шоу пък опита да се реваншира за автогола си, като се включи в атака и стреля в близкия ъгъл, но Дарлоу отново бе подготвен. Вратарят имаше здравословен проблем от известно време, но успя да продължи. 

В 81-ата минута Магуайър опита късмета си и с удар с крак от около 20-22 метра, но прати топката малко встрани. Домакините бяха изпаднали в глуха защита и нямаха търпение мачът да свърши. Те обаче не успяха да удържат. 

В 86-ата минута Юнайтед направи отлична контраатака, при която Мата намери Рашфорд, а той подаде отлична топка на Фернандеш. Португалецът се реваншира за пропусната дузпа, като стреля много качествено в далечния ъгъл и направи 2:1 за гостите. 

Стигна се и до 89-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака се включи в нападението и реализира с отличен удар първия си гол с екипа на Юнайтед, в своя мач №50 за тима. В последните секунди Маркъс Рашфорд направи триумфа още по-убедителен, след като Фернандеш го изведе зад гърба на Крафт и нападателят реализира без проблеми.  

Нюкасъл – Манчестър Юнайтед    1:4

1:0 Шоу 2 автогол
1:1 Магуайър 23
1:2 Фернандеш 86
1:3 Уан-Бисака 89
1:4 Рашфорд 96

Нюкасъл: Дарлоу, Крафт, Фернандес, Ласелс, Люис, Хейдън (49 Шер), Шелви, Хендрик, Жоелинтон (73 Фрейзър), Сен-Максимен, Уилсън
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред (70 Погба),  Мактомини, Мата, Фернандеш, Джеймс (78 Ван де Бек), Рашфорд