Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че няма достатъчно време да подготви отбора си, въпреки кошмарното за отбора начало на сезона в английската Висша лига.

Все пак късно снощи "червените дяволи" стигнаха до атрактивна победа с 4:1 над Нюкасъл. Според Солскяер успехът е вдъхнал увереност на манчестърци, че са преодолели трудностите.

"Предишният резултат направи този мач важен. Когато съперникът поведе с 1:0 след две минути игра, за нас стана още по-важно да спечелим. Но ние показахме голяма устойчивост, страхотен характер, направихме обрат и реагирахме добре на провала благодарение на капитана, който ни вдъхнови.

Не искаме да използваме това като извинение, но се нуждаехме от предсезонна подготовка. Искахме да влезем в тази международна почивка с повече точки, отколкото имахме, но сега знаем, че нашият сезон започна днес, защото играта ни придоби обичайното си темпо.

Момчетата знаят, че ни предстои тежък месец и очакват с нетърпение всеки мач. Дадох почивка на някои играчи днес, но тези, които излязоха, направиха разлика за нас", каза Солскяер.