„Парк де Пренс“ отново се оказа щастливо място за Маркъс Рашфорд, който отново бе герой за Манчестър Юнайтед, носейки победата над ПСЖ с 2:1 в първия мач за двата отбора от група Н на Шампионската лига. 

Преди година и половина нападателят отбеляза решителен гол от дузпа, за да може отборът му да елиминира противника на 1/8финалите на надпреварата, а сега отново вкара късен гол, за да донесе успеха. 

Червените дяволи обаче отново играха добре и заслужаваха да спечелят, тъй като имаха много положения. Парижани също създадоха ситуации, но в крайна сметка започнаха битката със загуба. 

Атомното нападение на домакините съставено от Ди Мария, Мбапе и Неймар очаквано стартира, което накара Оле Гунар Солскяер да стартира с петима в отбрана, като дебют направи новото попълнение Алекс Телеш. Аксел Туанзебе записа първо участие за първия тим от 2019-а и замени Хари Магуайър, а Скот Мактомини, Фред и Фернандеш бяха в средата на терена. Погба остана на пейката. 

Началото за англичаните бе спокойно и стабилно и в 9-ата минута Фернандеш центрира опасно, но Диало се справи. Последваха обаче ситуации за парижани. Неймар подаде на Ди Мария, който се освободи и стреля опасно, но Де Хеа изби. Секунди след това след корнера Курзава стигна до топката, но испанският вратар отново бе на ниво. 

Постепенно домакините взеха контрола върху двубоя, но и Червените дяволи бяха опасни и Марсиал стреля опасно близо до целта, преди гостите да спечелят дузпа. Марсиал бе твърде бърз за Кимпембе, който го спъна. Фернандеш изпълни, но пропусна във втори пореден мач, след като Навас успя да избие. Оказа се обаче, че костариканецът е бил пред голлинията си при изпълнението и съдията нареди наказателният удар да се изпълни отново. Този път португалецът бе категоричен и даде аванс на Юнайтед. 

Последваха равностойни минути преди в 35-ата Мбапе да нахлуе в наказателното поле на съперника, където обаче бе изтласкан от Туанзебе и падна. Неймар поиска дузпа, но реферът го успокои с жълт картон. 

В 39-ата минута след корнер англичаните едва не стигнаха до нов гол. Топката бе отклонена към вратата, след което се получи рикошет, но за радост на домакините тя премина встрани. Малко след това Фернандеш накара Навас да спасява удара му. Паузата дойде при аванс за Юнайтед, който наистина играеше добре. 

Втората част започна с пропусната ситуация за гостите, когато Рашфорд не успя да изиграе положението както трябва. След това обаче Де Хеа спаси опасен удар на Мбапе, за да се стигне до 55-ата минута, когато домакините изравниха. 

Първо Курзава удари греда след опит за центриране, а след корнер секунди по-късно, Марсиал прецени лошо ситуацията и отклони с глава към далечния ъгъл на собствената си врата, за да отбележи в полза на парижани. 

В 58-ата минута Рашфорд почти се измъкна сам срещу вратаря, но миг преди да стреля, топката му бе избита. Марсиал пък стреля покрай вратата с глава. Мачът обаче ставаше все по-отворен. 

В 61-ата минута резервата на ПСЖ Мойс Кийн почти се измъкна на чиста позиция, но Уан-Бисака го спря с прецизен шпагат, при който рискува много, но дузпа не последва. В 69-ата минута Рашфорд стреля опасно, но Навас изби. Туанзебе пък продължаваше да играе солидно в отбраната на гостите. 

В 79-ата минута Фернандеш  стреля неточно от чиста позиция, след като получи добра топка от Рашфорд, но се провали при удара. Последва отлично спасяване на Навас след опит на английския национал, за да запази равенството. 

Неймар от своя страна тества Де Хеа преди в 87-ата минута Рашфорд да накаже домакините. Той получи от Погба, взе предимство срещу Данило и с отличен диагонален удар прати топката в мрежата, като тя рикошира и в страничната греда. 

Неймар бе близо до изравняването, но стреля неточно в 89-ата минута и това бе всичко, до което домакините стигнаха. Те загубиха мач от групата у дома за първи път от 2004-а, с което бе прекъсната серията им от 24 срещи, а хората на Оле Гунар Солскяер постигнаха впечатляващ триумф. 

ПСЖ – Манчестър Юнайтед    1:2

0:1 Фернандеш 23 дузпа
1:1 Марсиал 55 автогол
1:2 Рашфорд 87

ПСЖ: Навас, Флоренци (79 Дагба), Диало, Кимпембе, Курзава (86 Бакер), Гей (46 Кийн), Данило Перейра, Ерера (78 Рафиня), Ди Мария (86 Сарабиа), Мбапе, Неймар
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Туанзебе, Шоу, Телеш (67 Погба), Фред, Мактомини, Фернандеш (88 Ван де Бек), Рашфорд, Марсиал (89 Джеймс)