Манчестър Юнайтед продължи със силното си представяне, за да запише нова победа в Шампионската лига, сега с категоричното 5:0 срещу РБ Лайпциг у дома. Така Червените дяволи вече имат 6 точки в група Н, докато германците остават с 3. 

Хората на Оле Гунар Солскяер отново играха силно и заслужено спечелиха, като Мейсън Грийнууд откри резултата, а Маркъс Рашфорд влезе от пейката, за да добави още 2 попадения. Антони Марсиал добави гол от късна дузпа. 

Така след унизителното 1:6 от Тотнъм в началото на месеца, Юнайтед записа 3 победи и равенство в следващите си 4 мача във всички турнири, като запази и 2 сухи мрежи, така че подобрението е налице. 

Грийнууд вкара важния първи гол в средата на първата част, а въпреки че Давид де Хеа все пак трябваше да прави някои спасявания, домакините запазиха като цяло контрола и стигнаха до комфортния триумф, като не срещнаха особено голяма съпротива. 

В състава на домакините имаше доста изненади. Пол Погба, Дони Ван ден Беек и Мейсън Грийнууд стартираха, а Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд останаха на пейката. Алекс Телеш липсваше, а Червените дяволи стартираха с четирима в отбрана. 

Първата ситуация бе за Юнайтед, когато в 5-ата минута Фред стреля през купа от играчи, получи се рикошет, който едва не заблуди Гулаши, но вратарят се справи с отлично спасяване. Малко след това Марсиал не бе прецизен в решаващия пас към Грийнууд. 

Германците не успяваха да създават положения и сякаш логично в 21-ата минута домакините поведоха. Погба се вряза в защитата на Лайпциг и пусна топката към Грийнууд, който с нисък удар намери далечния ъгъл. Последва преразглеждане от ВАР, но голът остана и засада нямаше. 

Гостите можеха да отговорят веднага, но Де Хеа изби силния удар на Нкунку над вратата. След това Упамекано бе твърде неточен в своя опит от дистанция. Темпото поспадна и последваха минути, в които не се случваше нещо кой знае какво. Магуайър все пак блокира опасен удар на Олмо, а паузата дойде при аванс за Ман Юнайтед. 

Второто полувреме започна със съмнения за дузпа за игра с ръка на Конате, но след намесата на ВАР не последва отсъждане за наказателен удар. Грийнууд стреля точно, но Гулаши се справи. Домакините продължаваха да бъдат по-опасни и Конате спря Марсиал с важна намеса. 

Все пак и Де Хеа трябваше да внимава и в 65-ата минута се справи с удар на Конате, като изби топката над гредата. Стигна се обаче до 74-ата минута, когато домакините си гарантираха победата макар и при малко куриозна ситуация. 

Фернандеш изведе Рашфорд зад защитата, лайнсменът сигнализира за засада, но нападателят прати топката в мрежата за всеки случай. Последва намеса на ВАР, която потвърди, че при подаването Рашфорд е в собствената си половина, така че засада не може да има и голът бе зачетен – 2:0! 

Само 4  минути по-късно Рашфорд вкара отново, когато овладя пред наказателното поле, справи се с Упамекано и реализира с отличен удар, за да направи победата на своя тим наистина категорична. 

Това обаче не бе всичко, защото след като Фред изведе Марсиал на чиста позиция, Сабицер фаулира французина и това бе дузпа, която нападателят сам превърна в гол и направи 4:0. Гол на Кавани бе отменен поради засада, а в добавеното време Рашфорд оформи хеттрика си и впечатляващата победа след удар от 11-12 метра. 

Манчестър Юнайтед – РБ Лайпциг    5:0

1:0 Грийнууд 21
2:0 Рашфорд 74
3:0 Рашфорд 78
4:0 Марсиал 87
5:0 Рашфорд 92

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака (81 Туанзебе), Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Матич (62 Мактомини), Погба (81 Кавани), Ван де Беек (67 Фернандеш), Грийнууд (62 Рашфорд), Марсиал
РБ Лайпциг: Гулаши, Анхелиньо, Упамекано, Конате, Хенрикс (63 Сабицер), Форсберг, Нкунку (66 Сорлот), Халстенберг, Олмо, Кампъл, Поулсен