Маркъс Рашфорд очаквано бе изключително доволен, след като снощи влезе от пейката и за по-малко от половин час наниза хеттрик при 5:0 за Манчестър Юнайтед срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига. 

Това бе първото подобно постижение за нападателя, който освен това се нареди до мениджъра Оле Гунар Солскяер, като единствените в историята на клуба вкарвали  3 гола влизайки от пейката. 

„Не мога да спра да се усмихвам! Дълго време чаках това. Само ми се искаше феновете да бъдат на стадиона, за да преживеят това заедно с мен“ написа Рашфорд в Туитър. 

Той замени Мейсън Грийнууд в 63-ата минута и вкара бързи два гола в 74-ата и 78-ата минута, за да гарантира победата. След това имаше дискусия кой да изпълни отсъдената дузпа, като все пак това направи Антони Марсиал, преди в добавеното време нападателят да оформи хеттрика си. 

„Мениджърът ми каза, че трябва да вдигна темпото, когато се появих в игра. Успяхме да намерим празните пространства в един момент изглеждаше, че ще вкараме от всяка атака“ изтъкна Рашфорд след двубоя. 

Той има 7 гола в 9 мача до момента през сезона във всички турнири, което е почти една-трета от 22-та гола, които вкара през миналата кампания, така че сега спокойно може да мисли за подобряване на постижението.