Манчестър Юнайтед допусна загуба в гостуването си на Истанбул Башекшехир с 1:2 в двубой от Група Н на Шампионска лига, игран на стадион "Башакшехир Фатих Терим".

"Червените дяволи" допуснаха ранен гол, след като Демба Ба (13') се разписа в началото на мача, което е и историческо първо попадение за турския клуб в турнира на богатите. В края на първото полувреме Един Висшча (40') удвои, но малко след това Антони Марсиал (43') върна манчестърци в мача. През втората част играчите на Юнайтед се опитаха да стигнат до равенството, но това така и не се случи.

Така Истанбул Башекшехир се поздрави с първа победа в Шампионската лига. Тимът е на третото място с 3 точки, колкото имат и отборите на Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг, които по-късно тази вечер ще се изправят един срещу друг. Все пак Юнайтед остава първенец в групата си с 6 пункта.


Двубоят започна добре за гостите, които се опитаха да наложат играта си, но въпреки това допуснаха попадение в 13-ата минута. Демба Ба получи топката до центъра и необезпокояван стигна до Дийн Хендерсън. Бившият нападател на Челси запази хладнокръвие и прати топката във вратата.

В 32-ата минута Даниел Алексич се опита да се възползва от центриране в пеналтерията, засичайки топката с глава. Хендерсън обаче демонстрира рефлекс и успя да спаси.

В 40-ата минута домакините удвоиха преднината си. Грешка на Хуан Мата позволи на Денис Тюрюч да отмъкне топката. Футболистът напредна добре и отправи пас по тревата. Един Висшча стигна до подаването и директно прати топката във вратата на Хендерсън.

Три минути по-късно Юнайтед върна едно попадение. Фернандеш намери на лявото крило Люк Шоу, който центира в наказателното поле, а около точката за дузпа Антони Марсиал се извиси над Мартин Шкъртел и Александур Епуреану и с глава отбеляза.

През втората част гостите владееха повече топката в опит да стигнат поне до равенството, но така и не успяваха да създадат до опасна ситуация пред вратата на Мерт Гюнок.

В разстояние на няколко минути Оле Гунар Солскяер направи няколко промени, заменяйки Мата, Ван де Беек, Рашфорд и Уан-Бисака за сметка на Кавани, Погба, Грийнууд и Фосу-Менса.

В крайна сметка обаче това не доведе до нищо съществено и Истанбул Башекшехир се поздрави с първа победа в Шампионската лига.

Истанбул Башекшехир - Манчестър Юнайтед 2:1

Голмайстори: Демба Ба (13'), Един Висшча (40'), Антони Марсиал (43')

Истанбул Башекшехир: Гюнок, Рафаел, Епуряну, Шкъртел, Вишка, Алексич, Озкан (Топал 87'), Кавечи (Понк 90'), Тюрук, Болиньоли, Ба (Гулбрандсен 79')
Треньор: Окан Бурук

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака (Фосу-Менса 77'), Туанзебе (МакТоминей 46'), Магуайър, Шоу, Матич, Мата (Кавани 61'), Ван де Беек (Погба 61'), Фернандеш, Рашфорд (Грийнууд 76'), Марсиал
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Истанбул, стадион "Башакшехир Фатих Терим"
Съдия: Давиде Маса 
Жълти картони: Шкъртел (Истанбул Башекшехир); Туанзебе (Юнайтед)