В типичния си стил Манчестър Юнайтед се върна към силните си представяния и след двете поредни поражения победи с 3:1 Евертън като гост във Висшата лига. 

Хората на Оле Гунар Солскяер изостанаха в резултата, но направиха обрат, вдъхновени от Бруно Фернандеш, завършил с 2 гола и асистенция. Единсон Кавани пък откри сметката си на Острова. 

Въпреки някои колебания Червените дяволи играха солидно, като особено след почивката не дадоха много шансове на съперника. Така тимът подобри актива си до 10 точки, докато Евертън остава с 13, губейки за трети път поред. 

В състава на Евертън имаше цели 6 промени от загубата срещу Нюкасъл. Хамес Родригек стартира, а и Джордън Пикфорд се завърна на вратата. Шеймъс Колман и Лука Дин отново бяха на линия, а Бернард започна за първи път през сезона в първенството. За гостите промените бяха две, като Мата и Марсиал се появиха вместо Погба и Грийнууд. 

Юнайтед започна с преса и по-активно, но мърсисайдци създадоха първото положение, когато в 6-ата минута Бернард се измъкна отляво и центрира, а Калвърт-Люин изпревари Магуайър и отклони с глава, но над вратата. 

Домакините вдигнаха темпото в следващите минути и взеха инициативата, но без да стигнат до нови положения. В 16-ата минута Юнайтед стигна до отлична ситуация. След корнер топката първоначално бе избита, но след това прехвърлена към свободния Марсиал, който не бе в засада, но французинът стреля покрай вратата и пропусна. 

Последва блокиран удар на Бруно Фернандеш и неточен опит на Рашфорд. Де Хеа пък изчисти лошо една топка и създаде напрежение, но му се размина. В 19-ата минута обаче, Евертън поведе. 

Пикфорд изрита силно топката напред, Линдельоф отклони неволно зад себе си на пътя на Бернард, който с хубав финт се освободи и стреля в близкия ъгъл през краката на Уан-Бисака, за да даде преднина на Карамелите – 1:0!

Червените дяволи обаче отговориха бързо. В 25-ата минута Люк Шоу центрира отлично, а Бруно Фернандеш остана свободен, за да засече с глава и да направи безпомощен Джордън Пикфорд. Така всичко, започна отначало. 

В 28-ата минута хубава атака отляво освободи Лука Дин, който нахлу в наказателното поле и стреля мощно, но топката намери външната част на гредата. 

В 32-ата минута обратът бе пълен. Фернандеш получи вляво и потърси Рашфорд пред вратата, нападателят не успя да стигне до топката, която се отби в гредата и влезе в мрежата. Страхотен отговор от Ман Юнайтед, който играеше много добре в тези минути. 

Последваха равностойни минути, в които нямаше сериозни ситуации. Евертън не успя да стигне до нещо опасно пред Де Хеа и в крайна сметка паузата дойде при преднина за Юнайтед. 

След паузата Карамелите опитаха да натиснат, но Юнайтед действаше много солидно и до добри положения не се стигаше. В 60-ата минута Пикфорд изпусна една топка и Магуайър стреля над вратата, преди да бъде съборен от вратаря. ВАР провери за дузпа, но такава не бе отсъдена. 

Малко след това Магуайър скочи здраво в краката на Дин и след като първо изби топката, се стигна до сериозен сблъсък с французина. Отново ВАР прегледа положението, но без да промени нещо. 

В 72-ата минута Рашфорд пропусна да затвори мача, когато при една ситуация се измъкна сам срещу вратаря, но сякаш избърза с удара и прати топката в тялото на Пикфорд. 

Бернард прати топката над вратата при една ситуация, преди в края Дукуре да изпусна на два пъти, като при второто положение не успя да уцели добре топката. При последвалата контраатака Фернандеш подаде отлично на Кавани, който без да се колебае вкара първия си гол във Висшата лига и оформи крайния резултат. 

Така Юнайтед отново демонстрира много добра игра като гост, изравнявайки клубния си рекорд от 7 поредни успеха далеч от дома във Висшата лига. Проблемите обаче остават у дома. 

Евертън – Манчестър Юнайтед    1:3

1:0 Бернард 19
1:1 Фернандеш 25
1:2 Фернандеш 32
1:3 Кавани 95

Евертън: Пикфорд, Колман, Холгейт, Кийн, Дин, Алан, Дукуре, Бернард, Хамес (80 Тосун), Сигурдсон (67 Айоби), Калвърт-Люин
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу (67 Туанзебе), Фред, Мактомини, Мата (82 Погба), Фернандеш, Марсиал (82 Кавани), Рашфорд