Оле Гунар Солскяер критикува остро програмата на Висшата лига след победата над Евертън с 3:1 вчера и обяви, че отборът му е бил поставен така, че да загуби. 

Двубоят се игра в събота по обед, след като преди това Червените дяволи имаха двубой в Истанбул в сряда вечерта. 

Бруно Фернандеш осигури триумфа с 2 гола и асистенция, но пък контузии получиха Люк Шоу (бедро), Виктор Линдельоф (гръб) и Маркъс Рашфорд (рамо). 

„Как очаквате играчите да се представят по най-добрия начин, след като трябва да играят от 12:30? Това е абсолютна шега. Още преди месец опитахме да преместим мача и спокойно можехме да играем в неделя, след като предстои и пауза за националните отбори. Беше ни обаче отказана. Това са трудни времена, а всички искаме да гледаме качествен футбол. Програмата предполагаше, че трябва да се провали“ заяви недоволен Солскяер. 

„Надявам се, че момчетата не са пострадали сериозно. Шоу и Рашфорд обаче, не изглеждаха добре в края. Виктор може би е ок, но все пак трябва да се внимава при проблемите в гърба. Момчетата показаха страхотна отдаденост, за да вземат точките, но това е сериозен въпрос, който не трябва да се подминава. Все пак не са роботи, а човешки същества“ добави той.