От Манчестър Юнайтед са се свързали и отправили формална оферта към суперагента Жорже Мендеш в опит да върнат Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“, 11 години, след като напусна. 

Напоследък се говори, че Ювентус иска да се раздели с португалеца, за да си спести  огромната му заплата и според вестник „Рекорд“ от Юнайтед вече са се свързали с агента на звездата. Именно това издание през 2009-а първо обяви, че Роналдо ще премине в Реал Мадрид. 

Кристиано печели 5 пъти повече от следващия най-високо платен в Юве – Паоло Дибала, а освен това не успя да изведе италианците до европейския клубен връх и предвид ситуацията с Ковид 19, от клуба са готови да се разделят с него, въпреки че договорът му е до 2022-а. 

Нападателят игра за Червените дяволи между 2003 и 2009 и бе обожаван от феновете на Ман Юнайтед, които със сигурност биха се радвали той да се завърне в тима. Под ръководството на сър Алекс Фъргюсън Роналдо помогна на английския клуб да спечели 3 титли във Висшата лига и да триумфира и в Шампионската през 2008-а.