Манчестър Юнайтед е похарчил над 1 милиард паунда за нови футболисти след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън през 2013-а година, изчислиха на Острова. 

За тези 7 години след напускането на великия шотландец, Червените дяволи спечелиха ФА Къп, Купата на Лигата и Лига Европа, което определено не изглежда достатъчно на фона на дадените пари за играчи. 

Четирима мениджъри и общо 36 нови футболисти. Дейвид Мойс даде 69 милиона лири за Маруан Фелайни и Хуан Мата, но не успя да завърши сезона след слабо представяне. 

След това дойде Луис ван Гаал, който получи доста финансова сила и привлече общо 13 играчи, за общо сума от 307,5 милиона паунда. 67 от тях бяха дадени за Анхел ди Мария, а 54 за Антони Марсиал. Суми за над 30 милиона бяха дадени за Морган Шнайдерлен, Мемфис Депай, Лук Шоу и Андер Ерера, а тимът спечели ФА Къп. 

Жозе Моуриньо пък похарчи 93,25 милиона за Пол Погба, 90 милиона за Ромелу Лукаку, 61,2 милиона за Фред, като общо даде 430,75 милиона. Португалецът изведе отбора до триумф в Лига Европа и до Купата на Лигата, както и до 2-о място в първенството, като е най-успешният мениджър за този период. 

През декември 2018-а обаче, Специалния бе освободен и започна ерата на Оле Гунар Солскяер. Норвежецът даде 270 милиона за футболисти, като може би направи най-успешния трансфер за клуба за тези 7 сезона, като купи Бруно Фернандеш за 67,7 милиона. 

Все още обаче се чакат успехите, като феновете се надяват, че новия успешен период, подобен на този от годините на Фъргюсън, изобщо не е далеч.