Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни разкри, че си е мечтаел да премине в Барселона през лятото на 2010 година, когато подаде молба за трансфер към ръководството на “червените дяволи”. В крайна сметка мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън убеди Руни да остане на “Олд Трафорд”, но в открито интервю бившият английски национал сподели какво му е минавало през ума в този период.

“В главата си през тези два дни бях готов да отида и да играя в Испания. В идеалния случай щях да отида в Барселона, но бе по-вероятно да отида в Реал Мадрид. Челси също винаги бяха опция. Спомням си как един ден си седях си мислех какво би било да играя в този отбор на Барселона – Меси, Шави, Иниеста, Бускетс. По това време Меси все още не играеше в центъра на нападението, а по крилото. Мислех си, че щях да пасна на техния отбор перфектно”, коментира Руни.

“Мисля, че е всички знаят, че Челси и Моуриньо ме искаха. Имаше интерес от Реал Мадрид и Барселона. Постоянно се говореше за Манчестър Сити, но това никога не е било опция за мен. Имаше такива слухове, но другите три варианта бяха много по-реалистични”, допълни нападателят, който в крайна сметка остана в Манчестър Юнайтед до 2017 година. /БГНЕС