Лидерът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш обясни, защо е отстъпил на Маркъс Рашфорд да бие дузпата при 4:1 срещу Истанбул Башакшехир в Шампионската лига снощи. 

Португалецът вкара страхотни гола и бе на път да направи първия си хеттрик за Червените дяволи, тъй като е традиционният изпълнител на наказателните удари, но се отказа и остави на Рашфорд да изпълни. 

„Разбира се, че всеки играч би искал да направи хеттрик, но още след мача ни във Висшата лига казах на Раши, че следващата дузпа ще я бие той. Спомних си за това, а и той е един от най-добрите реализатори в турнира, така че пречених, че за него ще е важно да получи още увереност” обясни Фернандеш. 

„В крайна сметка няма значение кой бие дузпите, тъй като най-важно е те да бъдат отбелязани” добави халфът, който е вкарал 12 от изпълнените до момента 13 удара от бялата точка за Юнайтед. 

От началото на миналата кампания в полза на Червените дяволи са отсъдени общо 30 дузпи за отбора, от които се реализирани 25. Рашфорд е 8 от 10, Марсиал 2 от 3, Хуан Мата  2 от 2, Грийнууд 1 от 1, а Пол Погба е с пропуск при единственото си изпълнение.