Нападателят на Манчестър Юнайтед - Единсон Кавани, се забърка в скандал, след като няколко часа по-рано донесе победата за своя отбор над Саутхамптън след обрат.

Уругваецът се забърка в неприятности заради публикация в социалните мрежи. Нападателят сподели пост в "Инстаграм" на свой фен, който гласеше "Обичам те, Матадоре", а в отговор той му написа "Gracias Negrito!"

Това веднага бе възприето като реплика с расистки характер и няколко часа по-късно публикацията бе изтрита. Кавани използва клубния сайт на "червените дяволи", за да поднесе официално своето извинение. А ето какво гласи то:

„Съобщението, което публикувах след мача в неделя беше предназначено като нежен поздрав към приятел, на когото благодаря за поздравленията след двубоя. Последното нещо, което исках да направя, е да обидя някого. Аз съм напълно против расизма и изтрих съобщението веднага щом беше обяснено, че то може да се тълкува по различен начин. Бих искал да се извиня за това.“

От Манчестър Юнайтед защитиха Кавани и написаха:

"Ясно ни е, че зад съобщението на Единсон не стои абсолютно никакво лошо намерение и той го изтри веднага щом му беше съобщено, че то може да бъде разбрано погрешно. Единсон се извини за всяко неволно причинено нарушение. Манчестър Юнайтед и всички наши играчи са изцяло отдадени на борбата срещу расизма."

Въпреки това, ФА ще разследва случая и е много вероятно нападателят да бъде наказан за няколко мача.