Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс обясни защо според него Солскяер не смени Фред срещу ПСЖ.

Фред беше изгонен през второто полувреме на загубата на Манчестър Юнайтед от ПСЖ, след като му бе показан втори жълт картон.

Англичанинът обясни, че разбира защо Оле Гунар Солскяер не замени Фред преди червения картон на халфа срещу ПСЖ.  Според него играта на Манчестър Юнайтед е била отлична с Фред на терена.  

Бразилецът беше обект на спорове през първото полувреме, когато се спречка с Леандро Паредес, но след като изгледа повторение от инцидента на монитора, реферът реши да му покаже само жълт картон. 

Въпреки всичко Солскяер реши да остави Фред на терена и в крайна сметка 27-годишният футболист видя червения картон след почивката, за сравнително справедлива борба за топката с бившия полузащитник на Юнайтед Андер Ерера. Пред BT Sport, Скоулс каза, че разбира защо Фред е бил запазен в игра предвид представянето на Юнайтед през първото полувреме. Той сподели: "Като погледнем назад сега, вероятно трябваше да бъде сменен, но аз мога да предположа защо Оле не го направи. В последвалите 35 минути от това първо полувреме Юнайтед бяха отлични. Те наистина контролираха играта и аз мисля, че Оле също бе доволен от видяното.“

Скоулс добави още: "Фред трябваше да е наясно, че за всяка борба за топка, която предприеме от там нататък, реферът ще е в готовност да го изгони. Той нямаше късмет, стигна първи до топката, но реферът просто го чакаше да направи нарушение."

Рио Фердинанд се съгласи, че Фред е вървял по тънък лед, докато е бил с жълт картон и предположи, че може да е бил на минути от смяната, преди да получи червения картон. Той коментира: „Ван де Беек беше готов да влезе и ние се чудехме дали Оле чака следващия път, когато топката излезе, за да го пусне в игра. Фред беше изгубил малко контрол. Реферът му бе дал един или два шанса и той трябваше да е по-внимателен".

Самият Фред използва социалните мрежи за да коментира загубата и окуражи феновете на Юнайтед да вярват в успеха:

"Не беше най-добрата ни вечер, но се борихме докрай", написа Фред на страницата си в Instagram."Винаги вярвайте в успеха! Ние сме Юнайтед #MUFC"