Наставникът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман заяви, че неговият отбор може да използва шансовете си в ключовия сблъсък у дома срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига утре, като само победа осигурява класиране за фазата на прякото отстраняване на миналогодишния полуфиналист в турнира.

„Не съм сигурен за кого ситуацията в групата е психологически по-лоша. Манчестър Юнайтед водеше в групата дълго време, сега може да бъде елиминиран с един мач. Преборихме се, за да бъдем в тази позиция и можем да държим съдбата си в своите ръце“, каза младият специалист, цитиран от БНР. 

Преди последните срещи във вторник, лидерът Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и третият РБ Лайпциг имат по девет точки в група "Н". Германците имат най-лоша голова разлика, главно заради разгромната загуба от Юнайтед с 0:5 на „Олд Трафорд“ през октомври.

Тимът на Оле Гунар Солскяр изглеждаше сигурен за класирането си в елиминациите след впечатляващ успех над ПСЖ във Франция, последван от убедителната победа над Лайпциг. Въпреки това, Юнайтед отстъпи изненадващо на Истанбул Башакшехир, а миналата седмица поражението от Пари Сен Жермен с 1:3 запази интригата. 

Лайпциг увеличи шансовете си с драматична победа в Турция с 4:3, като през уикенда взе точка от шампиона на Германия Байерн след 3:3 в събота.

„Тези резултати ни дават самочувствие. Знаем, че можем да бъдем равностойни на топ тимовете“, каза още Нагелсман. За германският клуб във вторник ще отсъства ключовият централен защитник Дайо Упамекано, който е наказан. „Не се оплакваме от сгъстения цикъл от срещи. Не трябва да казваш на играчите си, че са уморени, а че са машини. И те са“, завърши с усмивка старши треньорът на Лайпциг.