В изключително красив и драматичен мач, отборът на РБ Лайпциг успя да победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в среща от група H на Шампионската лига.

Това бе последен мач в групата за двата отбора и Юнайтед почти сигурно си взема сбогом с най-престижния турнир в Европа.

"Червените дяволи" влязоха по ужасяващ начин в мача и още в 3-тата минута получиха гол. Негов автор бе Анхелиньо. 10 минути по-късно домакините удвоиха преднината си чрез Айдара, а Анхелиньо отново блесна с асистенция.

Втората част ни предложи далеч по-вълнуващи моменти. В 69-тата минута Клуиверт успя да направи преднината на своя отбор внушителна. Манчестър Юнайтед даде всичко от себе си и успя да върне две попадения чрез Бруно Фернандеш(79'-дузпа) и Магуайър(83'), но силите им стигнаха дотам.

С победата отборът на Лайпциг продължава напред към 1/8-финалите, а Юнайтед очаква развръзката от прекратения мач между ПСЖ и Истанбул Башакшехир.


Мачът започна по ужасяващ начин за Юнайтед и те получиха гол още в 3-тата минута. Негов автор стана Анхелиньо, който се възползва от страхотен пас в наказтелното поле и с хубав удар в дясната част на вратата успя да открие резултата.

Юнайтед опита да отговори и в 8-мата минута Грийнууд се озова на добра позиция за стрелба, но ударът му бе твърде анемичен и вратрят на домакините улови без проблем.

Пет минути след това Лайпциг направи резултата 2:0! Анхелиньо центрира добре в наказателното поле, а Амаду Айдара засече топката по чудесен начин и остави Де Хеа безпомощен!

Лайпциг бе пълен господар на терена през първата част и дори стигна до 3-ти гол, но след преглед на ситуацията със системата VAR, попадението бе отменено заради засада.

В 68-мата минута Бруно Фернандеш завъртя топката по прекрасен начин от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

Само минута по-късно домакините се разписаха за трети път. Джъстин Клуиверт се озова непокрит в наказателното поле и Де Хеа трябваше да вади топката от мрежата си за трети път. 3:0!

Юнайтед успя да върне едно попадение. Десетина минути преди края гостите получиха право да изпълнят дузпа и Бруно Фернандеш бе точен за 3:1.

3 минути по-късно драмата в мача стана пълна, след като Пол Погба засече центриране от корнер и възроди надеждите на своя отбор. На повторенията се видя, че топката бе отклонена от Магуайър и голът бе записан на негово име.

В крайна сметка Лайпциг заслужено победи и продължава напред в Шампионската лига.

За да разбере съдбата си, Манчестър Юнайтед ще чака изходът от прекратения мач между ПСЖ и Истанбул Башакшехир.

РБ Лайпциг - Манчестър Юнайтед 3:2

Голмайстори:

1:0 - Анхелиньо 3'
2:0 - Айдара 12'
3:0 - Клуиверт 69'
3:1 - Фернандеш 79' - дузпа
3:2 - Магуайър 82'

Лайпциг: Гулаши, Анхелиньо, Орбан, Конате, Мукиеле, Хайдара, Забицер, Кампл, Нкунку, Форсберг, Олмо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Матич, Мактоминей, Фернандеш, Телеш, Грийнууд, Рашфорд