Маркъс Рашфорд зарадва феновете на Манчестър Юнайтед в навечерието на дербито със Сити, като обяви, че иска да прекара цялата си кариера на „Олд Трафорд“. 

23-годишният нападател е в клуба още от малко момче, влизайки в школата на 6 години, след което излезе на голямата сцена преди почти 5 сезона и оттогава е ключова фигура в състава. 

На английския национал все още липсва известно постоянство и през този сезон не бележи редовно, но остава способен винаги да реши даден мач с някое страхотно отиграване. 

„Като дете никога не съм мислел, че мога да играя за друг клуб освен Манчестър Юнайтед. Няма да изглеждам добре, носейки друг екип. Просто искам да направя най-доброто за този клуб и се надявам, че ще бъда тук още дълго време“ заяви Рашфорд. 

Феновете се надяват, че утре той може да направи разликата срещу големия градски съперник, особено след отпадането на Червените дяволи от Шампионската лига, което бе крайно разочароващо. 

Младият нападател печели много симпатии и с работата си в полза на обществото, като направи кампания срещу детската бедност и осигури безплатна храна в училищата. 

„Всички хубави неща, които ми се случват през тази година идват от това, че Манчестър Юнайтед ми даде шанс като дете. Помня как от клуба идваха да ме взимат от вкъщи за тренировка и след това ме връщаха, тъй като никой от семейството ми не шофираше и нямаше как да ходя да тренирам. Нещата са много по-дълбоки и връзката ми с клуба е страшно силна заради това, а не просто защото съм част от първия отбор от 5 години. Просто те ми дадоха шанс да покажа таланта си, за което винаги ще им бъда благодарен“ каза още Рашфорд.