Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отговори на критиките на Пол Скоулс срещу Давид Де Хеа.

Вратарят отново е подложен на натиск в Манчестър Юнайтед след грешката му срещу РБ Лайпциг, а Дийн Хендерсън изглежда готов да го замени.

Оле Гунар Солскяер е уверен, че Давид Де Хеа може да се съвземе от грешката си срещу РБ Лайпциг, довела до отпадането на Манчестър Юнайтед от Шампионската лига.

Де Хеа беше обвинен от легендата на Юнайтед Пол Скоулс заради гола на Джъстин Клуиверт, който изпрати Юнайтед в заклчютелните етапи на Лига Европа.

Солскяер продължава да вярва на 30-годишния Де Хеа, въпреки завръщането на Дийн Хендерсън от превъзходен сезон под наем в Шефилд Юнайтед. 23-годишният вратар направи своя дебют във Висшата лига при победата в Уест Хем миналата седмица.

„Мисля, че Давид е най-добрият вратар, и не случайно е в списъците на най-добрите вратари в Европа“, каза Солскяер по повод номинацията на Де Хеа за Световен вратар на годината. „Той е бил критикуван и преди. Де Хеа е човек, на когото наистина разчитаме и се надявам, че няма да се афектира от критиките по негов адрес.“

Юнайтед получи гол пръв в 10 от 18-те си мача този сезон, но пък успя да обърне и спечели всичките си пет гостувания в лигата.

При трите победи над Манчестър Сити миналия сезон Юнайтед вкараха първи и Солскяер вярва, че трябва да се върнат към този навик в дербито на Олд Трафорд в събота.

„Да започнеш бързо е едно, но да започнеш добре е съвсем друго.“, добави Солскяер.   „Ние искаме веднага да се качим на бързия влак, но головете са тези които влияят на играта и когато пръв стигнеш до гол е по-лесно, разбира се. Това е нещо към което се стремим.“

„Представихме се доста добре срещу Сити в последните няколко мача, но все пак това са 90 минути, които трябва да изиграем добре.“

"Има доста неща, които можем да направим по-добре, можем да се защитаваме по-добре отпред. Вкарахме немалко голове и в тези 10 мача, това е характерно за Манчестър Юнайтед, да вкарва много голове.“

"Искам линията на защитата да е малко по-напред. Срещу Лайпциг бяхме доста назад и те ни вкараха от някои центрирания, което беше доста разочароващо.", завърши Оле.