Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не се победиха и завършиха 0:0 в среща от 12-тия кръг на английската Висша лига.

Дербито на Манчестър не оправда очакванията за зрелищен мач. Двата отбора бяха изключително дисциплирани и не допускаха никакви грешки в отбрана.

В крайна сметка тактическият сблъсък между Пеп Гуардиола и Оле Гунар Солскяер не излъчи победител и отборите си поделиха по една точка.


Гостите започнаха мача по-добре и владееха инициативата, но положения пред вратата на Де Хеа липсваха.

Първият по-сериозен шанс се откри пред "червените дяволи". В 11-ата минута Люк Шоу центрира топката от корнер, там бе Линдельоф отклони с глава и продължи топката назад, където обаче Мактоминей се размина и не успя да отбележи.

Десет минути преди края на първата част гостите разиграха отлично, Жезус подаде на Сърлинг направиха хубаво двойно подаване, а последният намери Де Бройне, който с елегантно докосване пусна към Марез. Халфът отправи удар към вратата, но Де Хеа се намеси добре и изби, а при добавката Де Бройне бе неточен.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед получи дузпа. Рашфорд бе съборен в наказателното поле и реферът бе категоричен. Ситуацията обаче бе прегледана със ситемата VAR и на повторенията се видя, че при подаването към нападателя, той се е намирал в положение на засада.

Малко по-късно Стърлинг стреля опасно, но ударът му профуча покрай десния страничен стълб, на вратата пазена от Давид Де Хеа.

Две минути преди края Бруно Фернандеш опита изстрел отдалеч, но той бе твърде слаб и анемичен.

Получи се равностойно второ полувреме, а двата отбора така и не успяха да намерят път към нито една от двете врати.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0:0

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, МакТоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Фернандиньо, Стърлинг, Де Бройне, Марез, Габриел Жезус