Евертън - Манчестър Юнайтед, 1/4-финал турнира за Купата на Лигата на Англия, стадион "Гудисън Парк", начало 22.00 часа.

Тази вечер отборите на Евертън и Манчестър Юнайтед ще определят единия от 1/2-финалистите в турнира в Карабао Къп.

Прогнозата на Gol.bg

Евертън записа трета поредна победа в първенството, след като през уикенда надигра Арсенал с 2:1 у дома, а Манчестър Юнайтед разби Лийдс с 6:2 в така чакания мач, който е известен още и като „Войната на розите“.

"Карамелите" едва ли могат да се надяват на някакво по-сериозно класиране в първенството и със сигурност ще хвърлят всички сили за Купата.

Манчестър Юнайтед е в серия от 12 поредни победи като гост в Англия, като две от тях бяха именно за Купа на Лигата. На "червените дяволи" им се събраха твърде много срещи напоследък и вероятно тази вечер Оле Гунар Солскяер ще даде почивка на доста от своите титулярни играчи.

Проблемите в защитата на Юнайтед си остават проблем. В пет от последните си седем срещи от всички турнири момчетата на Оле инкасираха поне две попадения. Интересно е да се отбележи, че Манчестър Юнайтед допусна първото попадение и при 6-те си визити от английската Висша Лига, като винаги се случваше през първото полувреме.

Очакваме да се получи интересен двубой и въпреки, че в състава на гостите ще отсъстват доста титуляри, едва ли Юнайтед ще се даде без бой. По правилата на турнира, ако двубоят завърши при равенство, директно се прибягва до изпълнение на дузпи и това е нашата прогноза. Двубоят да бъде решен от рулетката на дузпите.

Прогноза: Евертън - Манчестър Юнайтед 2:2