Лестър и Манчестър Юнайтед направиха зрелищно 2:2 в едно от двете големи дербита от 15-ия кръг на Висшата лига.

В герой за "червените дяволи" се превърна обичайният заподозрян Бруно Фернандеш. На "Кинг Пауър Стейдиъм" португалският национал се отчете с гол и асистенция към Маркъс Рашфорд, който откри резултата. Точен за "лисиците" беше Харви Барнс за 1:1, а Фернандеш вкара в 79-ата минута. Домакините все пак се добраха до точката чрез Джейми Варди (85‘).

Така Юнайтед пропусна отлична възможност да притисне Ливърпул в битката за титлата. "Червените дяволи" са на 3-та позиция с 27 точки, докато шампионите са лидери с 31 т. Между тях се намира именно Лестър (28 т.), но "сините" са и с мач повече. 


Брендън Роджърс не направи нито една промяна в титулярния си състав от победата с 2:0 над Тотнъм в Лондон преди 6 дни. Възстановеният Джейми Варди поведе атаката, подпомаган от Харви Барнс, Джеймс Мадисън и Марк Олбрайтън.

Ерик Байи смени Аарън Уан-Бисака в състава на Юнайтед, а Пол Погба и Единсон Кавани седнаха на пейката. В предни позиции действа Антони Марсиал, зад него бяха поставени Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс.

Първото полувреме на "Кинг Пауър Стейдиъм" беше динамично и зрелищно. Юнайтед можеше да поведе само 120 секунди след първия съдийски сигнал. Бруно Фернандеш намери непокрития в наказателното поле Маркъс Рашфорд, но ударът с глава на нападателя мина над вратата.

После Джейми Варди засече от воле, но в аут, а в 23-ата минута Юнайтед откри резултата. Фернандеш с нов пас като по учебник изведе Рашфорд, който се реваншира за ранния си пропуск и с удар покрай Каспер Шмайхел вкара за 1:0! Интересното е, че за първи път през сезона на Острова 20-кратният шампион на Англия поведе при своя визита.

После възпитаниците на Оле Гунар Солсяер контролираха мача, но след малко повече от половин час игра Лестър изравни. Фернандеш загуби топката, Джеймс Мадисън намери Харви Барнс, който с изстрел от ръба на пеналтерията матира Давид де Хеа за 1:1!

В 53-ата минута Погба се появи на терена за сметка на слабия в тази среща Даниел Джеймс. "Лисиците" обаче продължиха с по-активната си игра в предни позиции след почивката, но така и не стигаха до опасна ситуация.

След час игра Лестър сбърка при изнасянето на топката и Рашфорд изскочи очи в очи с Шмайхел. Но вратарят с чудесна намеса с една ръка изби и запази равенството в сблъсъка. По-късно Антони Марсиал вкара, но голът беше отменен за очевидна засада. В 70-ата минута Хари Магуайър засече с глава, но в аут.

Четвърт час преди края Солскяер използва и последния си коз от ръкава – Единсон Кавани. И само четири минути по-късно този ход се оказа отличен. Уругвайският стрелец с пас в коридор изведе Фернандеш, който сам срещу Шмайхел не сбърка, за да направи 2:1 за Юнайтед!

Но това далеч не беше краят. В 85-ата минута друга резерва – Айосе Перес, намери Варди в наказателното поле и той с едно докосване преодоля Де Хеа за крайното 2:2!  

Лестър – Манчестър Юн 2:2

Голмайстори: 0:1 Рашфорд (23), 1:1 Барнс (31), 1:2 Фернандеш (79), 2:2 Варди (85)

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Фофана, Еванс, Кастане, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън (81-Перес), Мадисън, Барнс, Варди
Мениджър: Брендън Роджърс

Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф (66-Туанзебе), Байи, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Джеймс (53-Погба), Рашфорд, Марсиал (75-Кавани)
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

"Кинг Пауър Стейдиъм"
Съдия: Майк Дийн
Жълти картони: Мадисън (Лестър); Фернандеш (Юнайтед)