Манчестър Юнайтед победи Уулвърхемтън с 1:0 в среща от 16-тия кръг на Английската Висша лига.

Единственото попадение в мача дойде в продълженията на срещата, а негов автор стана Маркъс Рашфорд.

Двубоят бе доста равностоен в по-голямата си част. Всеки отбор имаше положения, но Руи Патрисио и Давид Де Хеа бяха заключили вратите си.

Все пак "червените дяволи" стигаха до успеха с гол в последните минути. С победата момчетата на Оле Гунар Солскяер излязоха на второ място в класирането и са само на две от водача Ливърпул.


Първото по-добро положение в мача се откри пред гостите. Роман Сес демонстрира отличен усет в наказателното поле, достигайки до центриране от статични положение. Той нанесе удар с глава и прехвърли Давид Де Хеа, но топката кацна на напречната греда и излезе в аут.

Юнайтед отговори и десет минути по-късно Бруно Фернандеш пропусна страхотно положение. Португалецът нанесе опасен изстрел в очертанията на вратата, но Руи Патрисио парира удара.

В 70-тата минута "червените дяволи" изпълниха корнер. Баи стреля с глава, топката попадна в Кавани, който я прати в мрежата. Попадението обаче бе отменено, след като повторенията показаха, че уругваецът е бил в нередовна позиция.

До края на мача имаше доста положения и пред Де Хеа, но стражът беше заключил вратата си и няколко пъти се намеси решително.

Така дойдоха и последните минути на мача, когато дълбоко в добавеното време, Маркъс Рашфорд стреля, получи се рикошет и топката навести вратата на Уулвс. Време за отговор нямаше и Юнайтед се поздрави с успеха


Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 1:0

Голмайстор: Маркъс Рашфорд - 90+3

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баи, Магуайър, Телеш, Погба, Матич, Гриинууд, Фернандеш, Рашфорд, Кавани

Уулвърхемптън: Патрисио, Килман, Сес, Коуди, Хьовер, Невеш, Витиня, Моутиньо, Аит Нури, Нето, Траоре