Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 2:1 в среща от 17-тия кръг на английската Висша лига.

С победата "червените дяволи" се изкачиха до върха в класирането в Премиър лийг заедно с Ливърпул, като двата отбора вече имат по 33 точки.

Първото полувреме бе доста динамично и атаки към двете врати не липсваха. Единственото попадение през първата част дойде в 40-тата минута и бе дело на Антони Марсиал, който засече с глава добро центриране от Уан-Бисака. Французинът отбеляза втория си гол за отбора през настоящия сезон.

Втората част започна по-добре за гостите, които създадоха няколко добри положения и Траоре успя да изравни резултата в 58-та минута. Радостта на Вила бе кратка, защото само минута по-късно Юнайтед получи дузпа за нарушение срещу Пол Погба. Зад топката застана обичайният изпълнител Бруно Фернандеш и бе точен за 2:1.

В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Бърнли, като преди това предстоят 1/2-финална битка с Манчестър Сити за Карабао Къп и мач срещу Уотфорд за ФА Къп.


Юнайтед започна мача вихрено и можеше да открие резултата още в 1-вата минута. Бруно Фернандеш получи превъзходен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Вила. Португалецът свали топката и опита остро центриране, но вратарят на гостите се справи и отби.

Малко по-късно Бруно Фернандеш отне топката в центъра и пусна бързо подаване към Антони Марсиал. Французинът овладя, навлезе навътре и стреля към далечния ъгъл на Мартинес, но аржентинецът отново се справи.

Постепенно "лъвовете" поизравниха играта, но Юнайтед продължаваше по-силно да търси попадението.

Логичното се случи в 40-тата минута. След чудесна контраатака Маркъс Рашфорд намери Аарън Уан-Бисака по фланга, крайният бранител центрира и за непокрития Марсиал не бе трудно да прати топката в мрежата. 1:0!

Второто полувреме започна по-добре за Астън Вила. Гостите създадоха няколко опасни положения пред Де Хеа, но вратарят показа защо е смятан за един от най-добрите в света.

Все пак в 58-та минута гостите успяха да изравнят резултата чрез Бертранд Траоре. Вила изпълни бързо пряк свободен удар и хвана защитата на домакините неподготвена.

Само минута по-късно Пол Погба бе съборен в наказателното поле на Вила и реферът посочи бялата точка. Дузпа за Юнайтед. Ситуацията бе прегледана и със системата VAR, но решението остана. С изпълнението се зае Бруно Фернандеш и не даде никакви шансове на Мартинес.

До края на мача не липсваха положения и пред двете врати, но вратарите бяха на много високо ниво и резултатът остана непроменен.


Манчестър Юнайтед - Астън Вила 2:1

Голмайстори:

1:0 Марсиал - 40'
1:1 Траоре - 58'
2:1 Фернандеш - 60'(дузпа)


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Баи, Шоу, Фред, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Макгин, Луис, Грийлиш, Ел Гази, Траоре, Уоткинс