Един от малкото слаби мачове за Бруно Фернандеш с екипа на Манчестър Юнайтед веднага донесе критики по адрес на португалеца. 

Бившият капитан на Червените дяволи Рой Кийн не пропусна да критикува халфа, който не направи нищо при загубата от Ман Сити снощи. 

Ирландецът обяви, че Фернандеш не трябва да бъде сравняван с Ерик Кантона, както наскоро направи Пол Инс, тъй като в толкова важен мач не е бил на необходимото ниво. 

„Не е лесно да се печелят трофеи. Фернандеш направи серия силни мачове през последните месеци и започна да бъде сравняван с Кантона, но  ето, че в този важен мач игра слабо. Големите играчи са за големите двубои и Кантона винаги имаше решаващо представяне в такива срещи“ коментира Кийн. 

„Именно това не достигна на Юнайтед. Този отбор се нуждае от още един или двама силни футболисти, както и от характер и дух, за да печелят подобни мачове. Разбира се Сити също игра много силно“ добави Рой пред „Скай Спортс“. 

Бруно има 27 гола и 17 асистенции в 46 участия за Юнайтед, което е забележително постижение, но и той не успя да помогне на тима да прекъсне серията си от загубени полуфинали, която се увеличи на 4 мача.