Димитър Бербатов призова Дони ван де Беек да потърси отговори от мениджъра Оле Гунар Солскяер защо не играе редовно за Червените дяволи. 

Полузащитникът бе привлечен с големи надежди за 40 милиона паунда от Аякс, но до момента записа едва два мача от Висшата лига като титуляр, а в последните 3 срещи изобщо не помириса терен. 

„Той трябва да търси отговорите от мениджъра и да го пита „какво става?“. Трябва да знае причините, поради които не играе, за да може да подобри ситуацията. В  зависимост от отговорите, които ще получи, ще може да поправи положението си“ коментира Бербатов пред Betfair. 

„Все пак е само на 23 и в него има много футбол. Ситуацията е неприятна и дано бъде намерено решение по-скоро. Нуждае се от мачове, за да си върне увереността. Когато не играеш е нормално да си разколебан. Няма да се изненадам, ако започне да се оглежда за трансфер и никой няма да може да го обвини за това“ добави бившият нападател на Юнайтед. 

„Не мисля, че Погба, Фернандеш и Мактомини са по-добри от него. Всеки носи различни неща на отбора и точно затова се чудя какво се случва. Все още съм на мнение, че Ван де Беек може да бъде много полезен, но просто трябва да получава минути. В момента играе малко, а за съжаление във футбола често получаваш предимство пред други заради репутацията си, което е несправедливо“ каза още Бербатов.