Манчестър Юнайтед изнесе поредния си силен мач извън "Олд Трафорд" и победи Бърнли с 1:0 на "Търф Мор".

Първото полувреме завърши без голове, но спорни ситуации не липсваха. Най-дискусионният момент дойде в 37-та минута, когато попадение на Хари Магуайър бе отменено заради нарушение в атака. Реферите маркираха нарушение в реално време и дори не пожелаха да преразгледат ситуацията, а основания за това определено имаше.

През втората част дойде и единственото попадение в мача. Минутата бе 71-ва, а Погба получи ювелирно подаване от Маркъс Рашфорд. Франзузинът стреля от воле, топката рикошира и се озова в мрежата на "виненочервените".

С победата Юнайтед се изкачи на върха в класирането и вече е едноличен лидер със своите 36 точки. Бърнли остава на 16-та позиция с 16 т.


Не беше изминала и минута от началото на срещата, когато Роби Брейди бе намерен с дълъг пас в наказателното поле на Юнайтед и отправи опасен удар, но той прелетя високо над вратата пазена от Давид де Хеа.

В 29-тата минута Люк Шоу извърши нарушение, което не бе забелязано от съдията. Реферът остави играта да продължи и Кавани излезе сам срещу вратаря, когато бе фаулиран от играч на Бърнли. Получи се доста интересна ситуация, която Кевин Френд отиде да наблюдава със ситемата ВАР. Той прецени, че още при първото положение има нарушение и Шоу бе наказан с жълт картон, а играта продължи с пряк свободен удар за "виненочервените", но от него не произлезе нищо.

В 37-мата минута дойде и най-спорното положение в мача. Магуайър се извиси в наказателното поле и прати топката в мрежата на Бърнли, но съдията отмени попадението заради нарушение в атака. Интересното е, че реферите не прегледаха ситуацията със системата ВАР, а определено положението бе дискусионно.

В самия край на първата част Марсиал стреля опасно, но Ник Поуп се справи блестящо и отрази удара му.

Юнайтед продължи да бъде по-активният отбор на терена и логичното се случи в 71-вата минута. Бруно Фернандеш овладя една топка в центъра и пусна вдясно към Маркъс Рашфорд. Англичанинът превзе няколко метра и центрира към Погба, който от границата на наказателното поле засече топката от воле и след лек рикошет, Поуп остана безпомощен. Юнайтед взе заслужен аванс.

Няколко минути преди края Бърнли можеше да изравни, но Баи блокира удар на Видра и "червените дяволи" оцеляха.


Бърнли - Манчестър Юнайтед 0:1

0:1 - Погба 71'

Бърнли: Ник Поуп, Матю Лоутън, Джеймс Тарковски, Бен Мий (к), Ерик Питерс, Йохан Гудмондсон, Джош Браунхил, Ашли Уестууд, Роби Брейди, Крис Ууд, Ашли Барнс

Мениджър: Шон Дайш

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Люк Шоу, Хари Магуайър (к), Ерик Баи, Аарън Уан-Бисака, Неманя Матич, Пол Погба, Антони Марсиал, Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд, Единсон Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Главен съдия: Кевин Френд

Стадион: "Търф Мор"