Манчестър Юнайтед се научи да печели „грозно“ под ръководството на Оле Гунар Солскяер и това „шампионско“ представяне се видя най-добре срещу Бърнли. Мнението е на бившият нападател на „Червените дяволи“ Димитър Бербатов.

Легендарният български нападател коментира и предстоящото голямо дерби на Англия – гостуването на Ливърпул.

„Трябва да побеждаваш „грозно“, за да печелиш титли. Бих взел такава победа по всяко време. Особено срещу малките отбори, когато терените не са добри. С цялото ми уважение, но това стана с Бърнли. Юнайтед показа, че иска силно победата и с гола на Погба я взе – 1:0 и три точки. Сега тимът е на върха в класирането и затова тази победа беше шампионска. Взимаш трите точки и по този начин се става шампион“, каза Бербатов, цитиран от "Сън".

Оле Гунар Солскяер имаше трудни месеци начело на Манчестър Юнайтед, но сега „червените дяволи“ са на върха в класирането и се наслаждават на добър футбол.

„Мисля, че сега той се смее в офиса си. Те имат играчи от световна класа и те насочват клуба към правилната посока. Със сигурност Оле не е харесал новините, които го уволняваха. Това никога не е приятно, но е важно да не им обръщаш внимание. В момента още повече, все пак нека се насладим на първото място. Никой не очакваше това. Това е страхотен момент за отбора, още повече преди мача с Ливърпул.

Представете си Юнайтед да победи. Шест точки преднина, това ще е страхотно. Но това ще бъде напълно различен мач от този с Бърнли. За Ливърпул ще бъде добре и равенството, защото при загуба разликата ще стане шест точки. Мисля, че и в Юнайтед ще са доволни на равенство.

Според мен Ливърпул ще започне агресивно мача, ще пресира агресивно, както винаги. Ще опитат да предизвикат грешки в противника. Но докато Юнайтед контролира мача, ще има възможност да го спечели. Ливърпул в момента е шампионът, но съм сигурен, че те уважават Манчестър Юнайтед, защото те заслужават да са на върха в класирането.

Който направи по-малко грешки, ще спечели този мач. Така става обикновено. Залогът е голям и поради това понякога във футбола има скучни тактически мачове, в които някой от отборите печели с 1:0. Иска ми се да видя много голове, но очаквам тактическа битка, в която всеки от отборите ще се опита да експлоатира грешките на противника.

Мисля, че Ливърпул ще започне агресивно, докато в началото Юнайтед ще се защитава и ще разчита на скоростта си при контраатаките. Иска ми се Юнайтед да спечели, бих се зарадвал искрено. Ще бъде равностоен мач“, каза Бербатов.