Уейн Рууни заяви, че очаква Манчестър Юнайтед да спечели Висшата лига този сезон. Юнайтед, които за последно триумфираха с шампионската титла на страната през 2013 в последния сезон на Сър Алекс Фърюгсън, се завърнаха на върха в Лигата в сряда вечер след обрат срещу Фулъм с 2:1, удължавайки серията си без загуба извън дома на 17 мача.

Миналата година по това време „червените дяволи“ изоставаха с цели 33 точки от бъдещия шампион Ливърпул, като според Рууни разликата е била стопена до голяма степен заради трансферите на Бруно Фернандеш и Единсон Кавани. Мениджърът на Дарби Рууни, петкратен шампион на Висшата лига с Юнайтед, смята, че новите придобивки са върнали шампионския манталитет на клуба и са дали свободата на Пол Погба да блести на „Олд Трафорд“.

„През последните няколко години, Манчестър Юнайтед не бе готов да се бори за титлата, но сега привлече играчи като Фернандеш и Кавани – играчи с шампионски манталитет, което им помогна страшно много“, каза той преди гостуването на Куинс Парк Рейнджърс този уикенд. „И сега съставът се бори за титлата на Висшата лига. Казах на треньорите в офиса преди шест седмици, че смятам, че Манчестър Юнайтед ще спечели титлата“.

„Все още съм на това мнение. Пол Погба ще играе огромна роля за това. Играчите, които бяха закупени, ще освободят от напрежението върху него, и сега той спокойно може да покаже качествата си на терена“, коментира Рууни, който записа загуба и победа в първите си два мача като постоянен мениджър на „овните“.