Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:2 на своя терен в голямото дерби от 1/16-финалите за ФА Къп.

През първата част двата тима си размениха по едно попадение. Точен за гостите бе Мохамед Салах, а Мейсън Грийнууд възстанови равенството.

Малко след началото на второто полувреме Юнайтед излезе напред в резултата, а в прегръдките на своите съотборници се озова Маркъс Рашфорд. Салах отбеляза втория си гол в мача в 58-мата минута и успя да изравни резултата, но Бруно Фернандеш се разписа от пряк свободен удар и донесе победата на "червените дяволи".

Манчестър Юнайтед ще играе срещу Уест Хям на 1/8 финалите в турнира.


Двубоят започна по интересен начин, като двата отбора си размениха по няколко опасни атаки.

Така се стигна до 18-ата минута, когато Фирмино намери Салах със страхотен пас и египтянинът прехвърли Дийн Хендерсън по изключително техничен начин. Ливърпул излезе напред в резултата.

Около 10 минути след това попадение, Юнайтед се върна в мача и изравни. Маркъс Рашфорд получи топката в своето наказателно поле и прати великолепен пас към Мейсън Грийнууд. Младокът овладя по страхотен начин и шутира, а Алисон не успя да се справи и кълбото се озова в мрежата му.  

Не бяха минали и пет минути след подновяването на играта и Юнайтед излезе напред в резултата. Маркъс Рашфорд се озова на страхотна позизия и прати топката в мрежата на "мърсисайдци".

Отговорът на Ливърпул не закъсня и в 58-ата минута Мохамед Салах отбеляза втория си гол в мача и изравни резултата. Той се възползва от добра комбинация на съотборниците си, топката достигна до него и той бе безкомпромисен.

В следващите минути съперниците бяха равностойни, но в 80-тата минута "червените дяволи" получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана влезлият като резерва Бруно Фернандеш. Португалецът стреля по невероятен начин и прати топката неспасяемо в мрежата на Ливърпул.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2

Голмайстори:

0:1 - Салах
1:1 - Грийнууд
2:1 - Рашфорд
2:2 - Салах
3:2 - Фернандеш

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Ван де Беек, Погба, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Уилямс, Фабиньо, Робъртсън, Алкантара, Вайналдум, Милнър, Джоунс, Салах, Фирмино