Намиращият се на последно място във Висшата лига на Англия отбор на Шефилд Юнайтед поднесе истинска сензация, като успя да победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на "Олд Трафорд".

"Остриетата" надскочиха себе си и сътвориха истински подвиг. Това бе първа победа за тях като гост през сезона, а с нея не позволиха на "червените дяволи" да се върнат отново на върха в класирането.

През първото полувреме Юнайтед бе отборът, който контролираше топката и създаваше по-опасните положения. В 23-тата минута обаче Кийн Браян от състава на "остриетата" се възползва от неразчетено излизане на Давид Де Хеа и даде аванс на гостите.

Втората част започна добре за домакините и 19 минути след подновяването на играта Магуайър успя да изравни резултата. Радостта на Юнайтед обаче трая твърде малко. Оливър Бърк се разписа в 74-тата минута и шокира "червените дяволи" за втори път, а това се оказа и последното попадение в мача.

Така Юнайтед не успя да си върне първото място и остава на втора позиция с 40 точки, а Шефилд остава на последното място със своите скромни 8 пункта.


Още в началото Юнайтед показа кой ще е отборът, който ще диктува събитията на терена и в първите 10-тина минути статистиката бе убийствена в полза на "червените дяволи". Чисти положения за гол обаче липсваха.

Минутата бе 23-та, когато "остриетата" шокираха своя домакин. Джон Флек центрира от корнер в наказателното поле. Топката прелетя над куп от играчи, Де Хеа не се намеси добре и Кийн Браян успя да насочи кълбото в мрежата.

Юнайтед опита да отговори веднага и Антони Марсиал отбеляза във вратата на Аарън Рамсдейл, но попадението беше отменено заради нарушение във въздуха на Хари Магуайър срещу стража на Шефилд.   

Пет минути преди края на полувремето Бруно Фернандеш бе намерен в наказателното поле отдясно. Португалската звезда на "червените дяволи" веднага потърси Антони Марсиал, който стреля с глава, но Рамсдейл се справи с лекия удар на французина.

Домакините стартираха втората част на много високи обороти и само 4 минути след подновяването на играта Мейсън Грийнууд се озова на стрелкова позиция. Ударът му обаче премина встрани от вратата.

Все пак в 64-тата минута логичното се случи и Юнайтед изравни резултата. Голът отново дойде след изпълнение на корнер, а в негов автор се превърна капитанът на "червените дяволи" Хари Магуайър. Той се пребори със своя персонален пазач и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Рамсдейл.

Десет минути по-късно, при една от редките си атаки, Шефилд отново поведе. Домакините не изчистиха добре топката, тя се озова в краката на Оливър Бърк, който шутира и след лек рикошет в крака на Туанзебе, Де Хеа остана безпомощен. 1:2 за "остриетата".

Веднага след гола Бруно Фернандеш опита удар отдалеч и той не бе никак лош, но Рамсдейл изби в корнер със сетни усилия.

В 82-рата минута и Кавани шутира към вратата на Шефилд, но много неточно. Юнайтед така и не намираше път към гола.

Манчестър Юнайтед - Шефилд Юнайтед 1:2


0:1 - Кийн Браян 23'
1:1 - Магуайър 64'
1:2 - Бърк 74'

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Аксел Туанзебе, Хари Магуайър, Алекс Телес, Пол Погба, Неманя Матич, Мейсън Грийнууд, Бруно Фернандеш, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд

Мениджър: Оле Гунар Слоскяер

Шефилд Юнайтед: Аарън Рамсдейл, Фил Джагиелка, Кийн Браян, Крис Башам, Джон Флек, Оливър Норууд, Джон Лундстрам, Джордж Балдок, Били Шарп, Деймид МакГолдрик

Мениджър: Крис Уайлдър

Главен съдия: Питър Банкс

Стадион: „Олд Трафорд“, Манчестър