Макар че доскоро хвалеше Манчестър Юнайтед, сега Рой Кийн се завърна към критиките, след като вчера тимът стигна само до 0:0 срещу Арсенал. 

Така само за 2 мача хората на Оле Гунар Солскяер загубиха 5 точки и в резултат вече изостават с 3 от градския съперник Сити, който е новият голям фаворит за титлата. 

Единсон Кавани пропусна отлична възможност след почивката, но като цяло Червените дяволи създадоха твърде малко ситуации срещу съперник, за който липсваха ключови играчи като Обамеянг, Сака и Тиърни. 

„По-рано през сезона никой не ги слагаше в сметките, но след серията победи тимът излезе начело, а сега изведнъж се заговори, че те ще станат шампиони. Футболистите обаче сякаш се уплашиха от битката за върха. Оле не спира да твърди, че това са победители. Хайде, покажете ни! Това е Ман Юнайтед! В този мач просто не взеха това, което трябваше“ заяви Кийн. 

„За мен най-голямото притеснение гледайки мача бе, че на играчите им липсваше увереност, че ще спечелят. Просто не мога да разбера този отбор. Ти си Ман Юнайтед, Арсенал е без важни фигури и просто трябва да си вземеш двубоя, а те не го направиха“ изтъкна ирландецът. 

„Като цяло на играта им липсваше интензитет и енергия. Нямаше и качество в последната третина, но най-вече желание и амбиция да спечелят. Арсенал заслужаваше най-малко равенство“ каза още той.