Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер заяви, че в състава няма нови контузени преди предстоящия домакински мач със Саутхямптън, но разкри, че е получил доклада от мача с Шефилд Юнайтед, в който главният съдия Питър Банкс си признава, че е направил две грешни отсъждания, които са отнели победата на "червените дяволи".

В сряда Манчестър Юнайтед, който бе лидер в класирането на Висшата лига по футбол, загуби сензационно на своя стадион "Олд Трафорд" с 1:2 от последния Шефилд Юнайтед. В 23-тата минута гол на Кийн Брайън за гостите бе зачетен, въпреки сблъсъка между нападателя Били Шарп и вратаря Давид де Хеа, докато в 30-ата минута гол на Антони Марсиал за домакините бе отменен заради нарушение.

В доклада си след мача роденият в Ливърпул Банкс е написал, че е сбъркал и при двете ситуации и се е предоверил на инстинктите си, като не е използвал системата за видеоповторения.

"При първия гол на Шефилд имаше фаул. Били Шарп връхлетя върху Де Хеа и той не можеше да се изправи, така че това е фаул. При гола на Марсиал няма нарушение, но сезонът е такъв. Всички са непостоянни и няма никаква предвидимост какво може да се случи", каза норвежкият мениджър, цитиран от "БТ Спорт".

"В онзи мач владеехме топката, но допуснахме два нелепи гола и при такива грешки винаги е трудно да спечелиш. Освен това не създадохме достатъчно опасни положения пред вратата на Шефилд, за да вкараме още. Липсваше ни магия, а те се бранеха добре. Поздравявам Шефилд за резултата, който постигна, но ние просто нямахме правилните идеи и решения", обясни цитираният от БНР Солскяер.