Манчестър Юнайтед и  Евертън завършиха 3:3 на "Олд Трафорд" в истински шедьовър от 23-тия кръг на английската Висша лига.

Двубоят бе доста драматичен, интересен и изпълнен с обрати.

През първото полувреме Юнайтед бе пълен господар на терена. "Червените дяволи" достигнаха до два гола аванс след голове на Кавани (24') и Фернандеш (45').

Втората част започна ударно за "карамелите" и само в рамките на три минути, те успяха да изравнят резултата. Дукуре се разписа в 49-та минута, а Родригес направи 2:2 в 52-та.

Домакините си върнаха аванса в 70-тата минута чрез Скот Мактомини, но дълбоко в добавеното време Калвърт-Люин изравни и стъжни усмивките на "Олд Трафорд".

Равенството оставя Юнайтед на 2-ро място с 45 точки, а Евертън е 6-ти, със своите 37 пункта.


Манчестър Юнайтед започна силно двубоя и наложи натиск още от самото начало.
Домакините стигнаха до аванс в резултата, след като Рашфорд достави топката по чудесен начин за Единсон Кавани, уругваецът бе безкомпромисен и отбеляза с глава.

В самия край на първото полувреме Уан-Бисака подаде на Бруно Фернандеш. Португалецът бе на границата на наказателното поле, забеляза че вратаря е леко напред и с техничен удар го прехвърли за 2:0.

Четири минути след подновяването на играта Евертън успя да се върне в мача. Давид Де Хеа не изби добре една центрирана топка, тя се озова в Дукуре и той от близо намали аванса на домакините.

Само три минути по-късно "карамелите" успяха да изравнят резултата. Това се случи чрез Хамес Родригес, който получи топката на границата на наказателното поле и с удар по земя не остави шансове на Де Хеа.

Юнайтед все пак се съвзе от шока и 20 минути края отново излезе напред в резулатата. Люк Шоу центрира от пряк свободен удар, а Скот Мактомини засече с глава и топката стана неспасяема за стража на "карамелите".

Дълбоко в добавенето време Евертън успя да изравни чрез своя централен нападател Калвърт-Люин и направи драмата пълна.


Манчестър Юнайтед - Евертън 3:3

Голмайстори:

1:0 Кавани 24'
2:0 Фернандеш 45'
2:1 Докуре 49'
2:2 Родригес 52'
3:2 Мактомини 70'

3:3 Калвърт-Люин 90+5

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Рашфорд, Кавани

Евертън: Олсен, Дин, Годфри, Кийн, Холгейт, Гомеш, Дейвис, Дукуре, Родригес, Калвърт-Люин, Ришарлисон