Манчестър Юнайтед постигна трудна победа над Уест Хям с 1:0 в 1/8-финал от турнира ФА Къп.

"Червените дяволи" и "чуковете" не излъчиха победител през редовните 90 минути и двубоят беше решен след продължения. В тях, влезлият като резерва Скот Мактомини се превърна в герой за домакините, като отбеляза единственото попадение в мача и прати своите в следващата фаза на турнира.

През първата част домакините доминираха и в 27-тата минута можеше да излязат напред в резултата. Удар на Виктор Линдельоф с глава бе избит със сетни усилия от Лукаш Фабиански и топката се отби в левия страничен стълб.

През второто полувреме не се случи почти нищо интересно и така двата отбора вкараха битката в две продължения по 15 минути.

Логичното се случи в средата на първото продължение, когато топката се озова в Скот Мактомини. Халфът не се нуждаеше от подготовка и простреля Фабиански за единственото попадение в мача.

С победата "червените дяволи" се класираха на 1/4-финал в турнира ФА Къп и очакват своя съперник при жребия.


"Червените дяволи" влязоха в двубоя с по-голяма увереност и можеха да открият резултата още в десетата минута. Антони Марсиал получи чудесно подаване в наказателното поле и шутира към вратата. Анджело Огбона се озова на пътя на удара и опази вратата си, но самият той се контузи и напусна терена принудително.

В 27-тата минута домакините удариха греда. Виктор Линдельоф се извиси над всички в наказателното поле и стреля опасно с глава. Лукаш Фабиански успя да отклони топката с върха на пръстите си, тя се отби в гредата и резултатът остана непроменен.

Това бе всичко по-интересно през първите 45 минути и така двата отбора запазиха развръзката за втората част.

Малко след началото на второто полувреме Маркъс Рашфорд пропусна отлична възможност да изведе "червените дяволи" напред в резултата. Нападателят получи прострелно подаване в наказателното поле и засече топката но Фабиански за пореден път се справи отлично. Стражът много бързо скъси дистанцията до Рашфорд и блокира изстрела му.

Това бе и единствената по-чиста възможност за гол през вторите 45 минути.

Сблъсъкът влезе в продължения.

В тях Ман Юнайтед продължи да бъде по-активният отбор и в 98-та минута домакините логично излязоха напред в резултата. "Червените дяволи" организираха бъзра контраатака, в която "чуковете" успяха да изчистят топката, но тя се озова във влезлия като резерва Скот Мактомини, който без да се замисля отправи страхотен удар и остави Фабиански безпомощен.

В 114-тата минута Бенрама се озова на добра позиция и можеше да изравни резултата, но ударът му с глава попадна в ръцете на Хендерсън.

Манчестър Юнайтед - Уест Хям 1:0

Голмайстор:

1:0 - Скот Мактомини 98'

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Матич, Фред, Грийнууд, Ван де Беек, Марсиал, Рашфорд

Уест Хям: Фабиански, Кресуел, Огбона, Доусън, Цоуфал, Райс, Нобъл, Соучек, Форналс, Боуен, Ярмоленко