Уест Бромич и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 на "Дъ Хоутърнс" в среща от 24-тия кръг на английската Висша лига.

Домакините изнесоха много силен мач и съвсем заслужено се добраха до едната точка в двубоя.

През първото полувреме двата отбора си размениха по едно попадение. Диане даде аванс на домакините още във 2-рата минута, а Бруно Фернандеш изравни в 44-ата.

През втората част гостите бяха по-активният отбор, но до гол така и не се стигна.

Точката оставя Юнайтед на втора позиция в класирането, но тимът вече е с равни точки с Лестър. Равенството не помогна особено и на "дроздовете", които заемат предпоследното място със само 13 точки.


„Дроздовете” влязоха ударно в мача и успяха да открият резултата още във втората минута. Галахър центрира в наказателното поле за Мбайе Диане, който бе пазен от Линдельоф. Нападателят си послужи с ръце и изблъска защитника на Юнайтед.

Така спечели предимство и с глава прати топката във вратата на "червените дяволи". Съдиите не прегледаха ситуацията със системата ВАР и Уест Бромич излезе напред в резултата.

Юнайтед се активизира и все пак успя да изравни резултата в края на полувремето. Люк Шоу проби отляво и центрира топката добре в наказателното поле на домакините към дузпата. Там бе непокритият Бруно Фернандеш, който нанесе прекрасен удар от воле и разпечата вратата на "дроздовете" за 1:1.

В 60-тата минута Хари Магуайър бе съборен в наказателното поле на домакините и реферът отсъди дузпа. Той обаче бе посъветван да прегледа ситуацията със ВАР и след кратък размисъл, отмени първоначалното си решение.

Двайсет минути преди края, първо Грийнууд стреля към вратата, после и Мактомини, но топката и двата пъти бе изчистена от голлинията на домакините.

Малко преди края Диане можеше да отбележи втория си гол и да донесе победата на "дроздовете", но ударът му с глава излезе в аут.

Дълбоко в добавенето време Хари Магуайър нацели гредата, а след това реферът наду свирката за последния съдийски сигнал.

Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:1

Голмайстори:

1:0 - Диане - 2'
1:1 - Фернандеш - 44'

Уест Бромич: Джонстън, Пелтие, Аджай, Бартли, Таунзенд, Йокуслу, Снодграс, Мейтланд-Найлс, Галахър, Перейра, Диане

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, МакТомини, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал, Кавани