Младият нападател на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд поднови договора си с клуба до лятото на 2025-а. 

19-годишният футболист е продукт на академията на Червените дяволи, като вече има 82 участия за първия отбор. В контракта има опция да бъде удължен с още една година. 

Оле Гунар Солскяер даде дебют на Грийнууд през март 2019-а, като през миналия сезон той се превърна в най-резултатният тинейджър в историята на Юнайтед, като се отчете със 17 попадения, изравнявайки се с Брайън Кид, Джордж Бест и Уейн Руни. 

„Когато пристигнеш в този клуб на 7-годишна възраст, просто мечтаеш един ден да играеш за първия отбор. Работих здраво, за да постигна мечтата си и последните 2 години бяха невероятни. Огромни благодарности на академията за всичко, което направи за мен. Това е идеалното място за мен, за да постигна това, което искам и да се отплатя за доверието“ заяви Грийнууд. 

„Мейсън е фантастичен талант и още един пример за това какви футболисти произвежда нашата академия. Той показва зрялост и адаптивност към играта и от нас зависи той да достигне невероятния потенциал, който притежава“ изтъкна мениджърът Оле Гунар Солскяер. 

Грийнууд е и най-младият разписал се в европейски мач за Юнайтед, след като вкара на Астана през септември 2019-а на 17 години и 353 дни. До момента той има 21 гола за Червените дяволи.