Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл с 3:1 на "Олд Трафорд" в среща от 25-тия кръг на Висшата лига.

През първото полувреме двата тима си размениха по едно попадение. Маркъс Рашфорд даде аванс на домакините в 30-тата минута, но само шест по-късно "свраките" успяха да изравнят. Това се случи чрез централния нападател на тима Сен-Максимин.

Втората част започна с натиск на "червените дяволи" и младокът Даниел Джеймс успя да се разпише в 57-та минута, като по този начин възстанови преднината на своите. Бруно Фернандеш пък бе точен от дузпа(75') и оформи крайния резултат.

С победата Юнайтед си върна второто място в таблицата. Момчетата на Оле Гунар Солскяер събраха 49 точки, колкото има и Лестър, но двата тима изостават на цели 10 от лидера Манчестър Сити. Нюкасъл пък заема 17-та позиция, точно над зоната на изпадащите, със своите 25 пункта.


Мачът изненадващо започна с опасна атака на "свраките". Жоелинтон пропиля чудесна възможност още в 4-тата минута. Той получи прецизно подаване и стреля от движение, но Давид Де Хеа успя да избие в корнер.

Половин час след началото на срещата домакините все пак успяха да открият резултата. Това се случи след невероятна солова акция на Маркъс Рашфорд. Той проби отляво, елимира няколко защитници на Нюкасъл и с удар точно в долния ляв ъгъл даде аванс на своя отбор.

Само шест минути минути по-късно гостите успяха да изравнят. Алан Сен-Максимин изстреля отксочилата топка с глава и прати в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Давид Де Хеа. Стражът на Юнайтед бе безпомощен.

Второто полувреме домакините успяха да се настанят по-трайно в полето на "свраките" и това даде резултат в 57-та минута. Неманя Матич пусна чудесно подаване към младока Даниел Джеймс, който се откъсна и с мощен шут не остави шансове на Дарлоу. 2:1!

Четвърт час пред края "червените дяволи" получиха дузпа. Маркъс Рашфорд бе препънат в наказателното поле на гостите и реферът бе категоричен. Зад бялата точка застана Бруно Фернандеш, който технично заби третия гол в мрежата на Нюкасъл.

До края на срещата Юнайтед можеше да направи победата си още по-изразителна, но Грийнууд и Хари Магуайър пропиляха добри възможности.

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:1

Голмайстори:

1:0 Рашфорд 30'
1:1 Сен-Максимин 36'
2:1 Джеймс 57'
3:1 Фернандеш 75' дузпа

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Матич, Джеймс, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

Нюкасъл: Дарлоу, Крафт, Ласелес, Кларк, Люис, Уилък, Хейдън, Шелви, Алмирон, Жоелинтон, Сен-Максимин