Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедат завършиха 0:0 в интересна среща реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Двубоят се игра на стадион "Олд Трафорд", а "червените дяволи" продължават напред с общ резултат 4:0, след като разбиха своя опонент в първия двубой.

Въпреки нулевото равенство, ситуациите пред двете врати валяха една след друга.

Първата част бе доста динамична и положения пред двете врати не липсваха. Гостите пропуснаха най-доброто такова в 13-тата минута, когато Оярсабал пропусна дузпа за испанския отбор.

Второто полувреме също бе доста вълнуващо, но голове така и не паднаха.

С успеха "червените дяволи" се класираха на 1/8-финал в турнира и чакат жребия, а баските си взеха довиждане със състезанието.


Гостите започнаха мача много смело и отворено двубоя, като в първите 20 минути успяха да създадат няколко положения пред вратата на "червените дяволи".

Най-сериозният пропуск дойде в 13-тата минута, когато нападателят на баските Оярсабал пропиля дузпа. Даниел Джеймс извърши нарушението, за което реферът отсъди 11-метров наказателен, но футболистът на Реал прати топката високо над вратата.

Юнайтед се съвзе от първоначалния шок и в 23-тата минута Бруно Фернандерш можеше да се разпише, но изстрелът му срещна напречната греда.

Второто полувреме започна така, както и първото...с опасни атаки за Реал Сосиедат. При една от тях, в 48-та минута Саньон отправи удар с глава, но топката отново не пожела да влезе в мрежата на домакините и се отби от напречната греда.

Малко след това Рашфорд отправи опасен изстрел от пряк свободен удар, но кълбото прелетя на сантиметри от вратата на баските.

Десет минути след началото на втората част Мейсън Грийнууд направи чудесен пробив в наказателното поле, елиминара няколко защитника на гостите и шутира. Топката се озова в мрежата, но от външната и страна. Резултатът остана непроменен.

В 59-тата минута Амад Диало се появи в игра, заменяйки Даниел Джеймс и по този начин направи официалния си дебют за "червените дяволи".

Няколко минути след това Юнайтед изпълни корнер и Аксел Туанзебе бе точен с глава. На повторенията обаче се видя, че Линдельоф е извършил нарушение в атака и попадението бе отменено, като защитникът на домакините бе декориран и в жълто.

Мачът продължи да бъде доста динамичен, но попадения не паднаха и срещата завърши при резултат 0:0.


Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедат 0:0


Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Баи, Линдельоф, Телеш, Фред, Матич, Грийнууд, Фернандеш, Джеймс(Диало 59'), Марсиал

Реал Сосиедат: Ремиро, Муньос, Саньон, Зубелдия, Горосабел, Мерино, Гевара, Зубименди, Оярсабал, Исак, Янузай