Звездата на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш не смята, че се намира в слаба форма и отрече твърденията, че не е на висота в мачовете срещу водещите конкуренти във Висшата лига. Юнайтед не успя да победи нито един от останалите от Топ 6 - Манчестър Сити, Арсенал, Челси, Тотнъм и Ливърпул.

Фернандеш изпитваше трудности в тези мачове, като единственият му гол бе от дузпа при поражението от Тотнъм с 1:6 у дома в началото на октомври миналата година.

"Не знам какво имат предвид хората под Топ 6, защото си има класиране, в което има отбори на първите шест места в таблицата - каза цитираният от webcafe.bg португалец пред Sky Sports. - Вкарвам и асистирам срещу някои от тях. Вкарах на Тотнъм, но някои хора казват, че дузпите не се броят!"

"Знам, че хората очакват Бруно да вкара или да асистира във всеки мач, защото когато пристигнах, играех наистина добре. Ако погледнете статистиката ми, всички си мислят, че Бруно трябва да вкара във всеки мач, Бруно трябва да асистира във всеки мач. И аз искам да го правя - това е най-важното."

"Но като играч не гледам на Топ 6 и останалата част от лигата. Подхождам към всеки мач по един и същи начин. И мисля, че първенството не е спринт, това е маратон. Така че не е нужно да вкарваш или да печелиш само срещу голямата шестица - трябва да го правиш срещу всички."

"Слушам, че хората говорят, че Бруно не се справя толкова добре срещу голямата шестица. Хората казват, че Бруно губи твърде много топки, когато загубим мач. Както каза Люк Шоу, хората вече се интересуват повече от статистиката, отколкото от представянето. И това е истината, защото сега се очакват от мен само голове и асистенции, а не се обръща внимание на цялостното ми представяне."