В последно време не е необичайно дербито на град Манчестър да бъде битка между първия и втория в класирането. Но откакто сър Алекс Фъргюсън се пенсионира преди почти осем години, не е имало пряк сблъсък, който да определи съдбата на титлата.

Когато Пол Погба направи най-доброто си представяне за Юнайтед през април 2018-а с 2 гола за 3:2, просто неизбежното се забави – разликата между двата отбора тогава бе 13 точки в полза на Сити.

Един евентуален успех на червените дяволи утре може да съкрати преднината на гражданите на 11 пункта, а това е ясен знак, че пропастта между гигантите от Манчестър отново се е възстановила.

20-кратните шампиони на Англия не са и в най-добрата си форма, след като спечелиха едва 2 от последните си 8 мача при 6 равенства.

Но Оле Гунар Солскяер може да погледне с надежда към днешния сблъсък, тъй като той е с перфектен баланс на „Етихад“ като мениджър на Юнайтед. Норвежецът има две визити на Ман Сити и спечели всяка една от тях.

Първата бе на 7 декември 2019-а за първенство, когато червените дяволи биха заслужено с 2:1 след попадения на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал до 30-ата минута. Малко преди края Николас Отаменди върна един гол за Сити, но за повече хората на Пеп Гуардиола нямаха сили.

Другият успех на „Етихад“ дойде на 29 януари 2020-а в реванш от полуфиналите в Купата на лигата. Юнайтед би с 1:0 след гол на Матич в 35-ата минута, но отпадна с общ резултат 2:3.

Интересното е, че Солскяер е един от двамата мениджъри, които са се изправяли 5 или повече пъти срещу Пеп Гуардиола и нямат отрицателен баланс – 3 победи, 1 равенство и 3 загуби. Другият е Юрген Клоп, който има срещу каталунеца 9 успеха, 9 поражения и 3 хикса.

Материал на "Тема:Спорт"