Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън направи тежка изповед във филма на BBC, който е за мозъчната му операция през 2018-a година.

Припомняме, че шотландецът се подложи на интервенцията заради мозъчен кръвоизлив и признава, че не е знаел колко още слънчеви дни ще види.

Филмът "Sir Alex Ferguson: Never Give In" бе представен на специална прожекция на фестивала в Глазгоу, пише "Блиц". Неврохирургът Джош Джордж, който помогна за лечението на Фъргюсън, след като беше транспортиран в кралската болница Салфорд, заявява, че има "80% шанс" шотландецът да не оцелее.

"Този ​​ден имаше пет мозъчни кръвоизливи. Трима загинаха. Двама оцеляха. В този момент разбрах, че имам късмет. Беше красив ден, спомням си го. Чудех се колко слънчеви дни ще видя някога отново. Това ми беше трудно", заяви Сър Алекс. 

79-годишният легендарен мениджър първоначално се страхува, че ще загуби паметта си, а след това гласът му изчезва.

"Опитвах се да проговоря, но не успях да изкарам звук. Един от лекарите влезе и аз плачех, защото се чувствах безпомощен. Не се страхувах за себе си, ако загубя паметта си. Щеше да бъде ужасно бреме за семейството ми, ако седях в къщата, без да знам кой съм.

Двама лекари влязоха и казаха: "Напишете имената на вашето семейство, имената на вашите приятели, имената на вашите футболни отбори, имената на вашите играчи". А аз просто пишех, пишех и пишех.

Не си спомням нищо. Когато се сринах събота сутринта, нямам представа какво се е случило. Хората казват, че съм седнал да говоря в болница Макълсфийлд, преди да отида в Салфорд, но не помня нищо. Вероятно, когато настъпи време човек да умре, се чуди дали това е най-добрият начин да напусне този свят" казва още Фъргюсън във филма.