Манчестър Юнайтед постигна изключително ценен успех, побеждавайки градския съперник Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм" с 2:0 в среща от 27-мия кръг на английската Висша лига.

С победата "червените дяволи" сложиха край на фантастичната серия от 21 поредни победи на тима воден от Пеп Гуардиола.

Гостите отбелязаха своите попадения в началото на двете полувремена. Още във втората минута Бруно Фернандеш даде аванс на своя отбор след точно изпълнена дузпа, а Люк Шоу се разписа пет минути след подновяването на играта и подпечата победата за Юнайтед.

Загубата на "гражданите" не променя класирането. Те остават лидер в таблицата със своите 65 точки, а "червените дяволи" намалиха изоставането си до тях, като го съкратиха на 11 пункта.



Двубоят започна по шеметен начин за "червените дяволи". Габриел Жесус извърши нарушение в собственото наказателно поле и реферът посочи бялата точка. Юнайтед полчи дузпа, а зад топката застана Бруно Фернандеш. Едерсон улови ъгъла, но не успя да отрзаи и топката влетя в мрежата. 0:1!

В 23-тата минута Рахим Стърлинг се свлече в наказателното поле на гостите и имаше претенции за дузпа, но съдията остана безмълвен. Малко след това Зинченко опита да се разпише с хубав удар от движение, но Дийн Хендерсън се намеси отлично и отрази шута му.

Малко преди края на първата част Кевин Де Бройне стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на Юнайтед отново бе на мястото си и с плонж изби топката в корнер.

Второто полувреме започна така, както и първото - с гол за "червените дяволи". Пет минути след подновяването на играта гостите успяха да удвоят преднината си. Рашфорд разсече отбраната на "гражданите" и намери по великолепен начин Люк Шоу. Левият бранител пое топката и с левачката я прокара покрай Едерсон за 0:2!

в 63-тата минута Габриел Жесус падна в наказателното поле и домакините отново имаха претенции за дузпа, но реферът Антъни Тейлър бе категоричен, че нарушение няма.

5 минути по-късно Марсиал се озова очи в очи с Едерсон и можеше да нанесе решителен удар, с който да сложи точка на спора, но стражът на Сити се справи блестящо и спаси отбора си.

Четвърт час преди края "гражданите" организираха чудесна бърза атака и Фил Фоудън можеше да намали изоставането на своите, но изстрелът му мина встрани от вратата.

В последните минути Манчестър Сити опита да се върне в срещата, но гостите се бранеха отлично и не допуснаха колебания пред вратата си.


Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:2

Голмайстори:

0:1 - Фернандеш 2' дузпа
0:2 - Шоу 50'

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Диаш, Зинченко, Де Бройне, Родри, Гюндоган, Марез, Жесус, Стърлинг

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Фред, Джеймс, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал