Оле Гунар Солскяер не вярва, че титлата за Манчестър Юнайтед е възможна, въпреки страхотната победа над градския съперник Сити в дербито. 

Червените дяволи спряха серията на Гражданите от 21 поредни победи във всички турнири и от 28 последователни мача без загуба след триумф с 2:0 на „Етихад”, но така или иначе разликата между двата тима остава сериозна и е цели 11 точки. 

„Мислим единствено за следващия мач. Истината е, че Сити са твърде напред, за да мислим, че можем да ги догоним. Миналия сезон наваксахме 15 точки на Лестър, но Сити просто е друга класа” заяви норвежецът. 

„В този мач те ни поставиха под страхотно напрежение и се видя, колко добър отбор са всъщност. Да спечелим с 2:0 срещу подобен противник, с такова представяне и суха мрежа е ясно, че ни радва” заяви Солскяер.  

„Нашата цел в двубоя бе да сме максимално директни. До 2 часа преди мача не бях сигурен, че Антони Марсиал ще играе, но ето, че видяхме стария Марсиал и той просто се преоткри. Беше много силен и позитивен. Знаехме, че трябва да се браним добре и го направихме, действахме като сериозен колектив. В същото време обаче бяхме агресивни и искахме да атакуваме” каза още доволният наставник.