Единсон Кавани е много вероятно да напусне Манчестър Юнайтед след края на сезона, поне ако се вярва на думите на баща му. 

Твърди се, че уругваецът не се чувства особено комфортно на Острова и е на път да приеме възможността да премине в Бока Хуниорс с договор за 3 години. 

Ветеранът вкара важни голове за Червените дяволи, макар и да е предимно резерва. Той обаче много се разочаровал от наказанието за расизъм, което получи по-рано през кампанията. 

„Има 60% шанс Единсон да се върне в Южна Америка и ние сме много развълнувани от това. Той се наслади на отлична кариера, в силни отбори и навсякъде, където игра, има много приятели. В момента обаче, не се чувства особено комфортно“ твърди бащата на играча Луис пред аржентинската теливизия „TYC Sports“. 

„Вече от доста време иска да бъде по-близо до семейството си и затова смятам, че Еди ще премине в тим от Южна Америка. Той вече говори с мениджъра на Бока Хуан Роман Рикелме и перспективата да премине в този клуб доста му харесва. Смятам, че това е място, на което той ще се наслаждава на играта и ще се чувства отлично“ добави той.