Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскаяер остана доволен от трудната победа с 1:0 над Уест Хям в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Срещата на "Олд Трафорд" беше директен сблъсък за Топ 4 и след нея "Червените дяволи" остават на 2-ро място с 57 точки, докато лондончани са на 5-та позиция с 48 т.

"Последните ни мачове в първенството бяха сериозни сблъсъци в челото на класирането и беше важно да натрупаме инерция. Успяхме да се отдалечим от Уест Хям, което бе важно. Искаме да направим повече от това, което постигнахме миналия сезон. Искаме да стигнем до финала в Лига Европа, искаме да завършим по-нагоре в класирането в първенството. Затова тази седмица бе толкова важна. Доволен съм, защото подобни мачове могат да имат непредвидим ефект. Смятам, че изглеждахме така, както всеки би искал. Момчетата показаха какво могат, особено в първите 15-20 минути - може би бяхме малко превъзбудени и ни липсваше хладнокръвие. Иначе отношението ни бе правилно. Постепенно успяхме да увеличим натиска и така стигнахме до успеха", заяви Солскяер.

Специалистът коментира и предстоящия реванш с Милан от 1/8-финалите на Лига Европа. Първата среща на "Олд Трафорд" завърши 1:1, след като гостите изравниха в самия край. "Очаквам Кавани и Марсиал да са готови, също и Ван де Беек. Дори и Погба може да пътува за Милано, а и изолацията на Де Хеа приключи, така че ще имам доста по-голям избор. Срещу Уест Хям имахме двама вратари на скамейката и е добре, че всички тези футболисти се завръщат", добави Оле.

Снимка: БГНЕС